Canalizarea şi gazul metan, introduse cu poticneli în patru localităţi din Timiş

boldur 2

În multe unități administrative din județul Timiș, introducerea utilităților se află în plină derulare. Astfel, şi în cazul comunei Boldur, în toate cele patru sate componente, respectiv în reședința comunei, dar și în Jabăr, Ohaba Forgaci și Sinersig, există rețele de alimentare cu apă funcționale.

Serviciul de apă este încredințat operatorului regional Aquatim. În privința canalizării, aceasta a fost finalizată doar în două localități, la Boldur și Jabăr, dar nu există încă branșamente la gospodării. Motivul este unul simplu: stația de epurare din satul aparținător nu este finalizată.

Deși investiția a fost începută în 2007, aceasta rămâne în continuare o problemă nerezolvată pe agenda mai multor edili, căci urma să deservească atât municipiul Lugoj, cât și mai multe sate din jurul acestuia, printre care și cele două din comuna Boldur.

Prin urmare, această utilitate există, dar nu este funcțională. Singurul termen care poate fi avansat pentru începerea branșamentelor individuale, în Boldur și Jabăr, depinde astfel de momentul în care va fi pornită stația de epurare.

Tot în materie de utilități, o veste mai bună pare a fi faptul că autoritățile locale fac demersuri pentru introducerea gazului metan. Cum există posibilități tehnice pentru acest demers, primăria urmează, într-o prima fază, să întocmească un studiu de fezabilitate în vederea obținerii aprobărilor necesare în vederea derulării investiției.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns