Asistaţii sociali, trimişi la muncă

asistati social 1

Nicolae Robu vrea să profite de schimbarea legislaţiei privind persoanele asistate sociale şi să le trimită la muncă.

Primarul e chiar ironic: „Dacă legea permite, e de ajuns.

CITEŞTE ŞI: Aquapark în Timiș. Vezi când va fi gata

O să facem noi să fie şi imperativă!”. Astfel, timişorenii care primesc ajutoare sociale nu vor mai beneficia de bani dacă nu vin la muncă.

Robu a găsit şi sectorul unde aceştia pot fi folosiţi, respectiv la SC Horticultura SA, societate care are nevoie de personal pentru a asigura curăţenia pe străzile Timişoarei.

Nu ştim cât aport îşi vor aduce aceste perosane, dat fiind faptul că numărul lor este foarte mic. Astfel, la nivelul municipiului există doar 243 de asistaţi social, dintre care 201 nu pot presta munci fizice, în baza unor adeverinţe medicale.

CITEŞTE ŞI: Cu trenul până la Aeroportul Timișoara

Doar 42 vor fi puşi la dipsoziţia lui Andrei Drăgilă, directorul „Horticultura”, pe care Nicolae Robu îl apreciază pentru modul în care colaborează.

Ca o paranteză, primarul a prezentat situaţia asistaţilor sociali din alte judeţe, unde numărul este mult mai mare: 15.717 în Dolj, 12.178 în Buzău, 11.464 în Vaslui şi 10.837 în Teleorman.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Asistaţii sociali, trimişi la muncă

  1. Asa este când un „academic jenant” se emană într-un comunist dictator ! îşi închipuie că avea boborului este moşia lui tac-su, educaţia bat-o s-o bată

  2. Ar trebui verificati „pe bune” de catre o comisie din alt judet. Iar daca se constata ca persoanele sunt apte de munca, ar trebui sa restituie sumele obtinute ilegal; la fel si cei care au emis adeverintele conform carora persoanele erau declarate „inapte” de munca, sa fie sanctionati conform legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *