Asfalt din comuna Fârdea până la Făget

În zona Făgetului a fost inaugurată ieri lucrarea de modernizare a drumului județean DJ 681, care asigură legătura între DN 68 A (Făget) cu localitatea Drăgsinești, aparținând de comuna Fârdea.

Lungimea sectorului de șosea, care a fost, până de curând, un drum mai degrabă forestier, este de 10,2 kilometri, iar durata de execuție a fost de 11 luni, din care două luni elaborarea documentației.

Șoseaua, lată de opt metri, dispunde de facilitățile unui drum modern (șanțuri betonate, podețe), dar mai ales de asfalt ca în palmă.

CITEȘTE ȘI: Anunţ important pentru pensionari. Toate pensiile vor fi virate pe card, din 2019

„Am inaugurat drumul județean care leagă orașul Făget de comuna Fârdea prin satul Drăgsinești. Este o investiție de aproximativ 13,8 milioane de lei, care se întinde pe 10,2 kilometri. Consider că este o investiție foarte importantă prin prisma mai multor aspecte.

În primul rând, avem de-a face cu o zonă deosebită din punct de vedere turistic, iar acum am deschis o nouă cale de acces spre lacul Surduc.

Apoi, cetățenii din comuna Fârdea au acces mai ușor la orașul Făget. După cum ați putut observa, am trecut pe lângă un obiectiv important al județului Timiș, stația de transfer din zona Făget, unde se depozitează toate deșeurile din acest areal, iar de acolo se transportă la deponeul de la Ghizela.

Continuăm seria modernizării drumurilor județene pe raza județului Timiș, acest drum fiind realizat din bugetul consiliului județean, și sper ca în perioada imediat următoare să vă surprindem plăcut cu alte investiții.

Scopul nostru este ca întreaga rețea de aproximativ 1.300 de kilometri de drumuri județene din Timiș să fie bine pusă la punct, modernizată, și să le asigurăm cetățenilor condițiile necesare pentru transportul rutier”, a declarat, ieri, președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, după ce a tăait panglica inaugurală a drumului, alături de reprezentanții constructorului și ai autorităților locale din Făget și Fârdea.

Pentru autoritățile din Făget este importantă asfaltarea primei porțiuni a drumului, de trei kilometri, până în satul Colonia Mică, facilitarea accesului turiștilor, dar și al elevilor.

De asemenea, cei din Fârdea apreciază legătura dintre Surduc și Făget, dar și reducerea cheltuielilor de transport, în special cu microbuzele școlare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Asfalt din comuna Fârdea până la Făget

 1. Este meritul lui TITU BOJIN si nu il vad invitat la aceasta inaugurare .
  Drum este , lipseste un autobuz care sa faca legatura intre Faget si Firdea .
  Nu avem nici un fel de transport in comun ,cat sa mai asteptam
  suntem mintiti si amagiti .
  Asa nu se mai poate !
  TAIATI AMBROZIA DE PE MARGINEA DRUMULUI !!!!!!
  NE IMBOLNAVIM CU TOTII !

Lasă un răspuns