Așa caz, mai rar. Un dascăl din Timișoara ieșit la pensie, decorat de președinte, și-a căutat un nou loc de muncă

dascal la tabla

Mircea Belciu a împlinit 79 de ani și este o persoană activă. Timp de 42 de ani i-a învățat pe elevi tainele istoriei, ca profesor. Când a împlinit vârsta pensionării, nu a renunțat la meseria lui și, timp de zece ani, a continuat să lucreze că dascăl suplinitor.

CITEȘTE ȘI: Răsturnare de situaţie în cazul minorei din Cluj, pentru care poliția a emis alerta de răpire copil, transmisă în toată țara

Anii de muncă la catedră i-au fost recompensați de președintele țării, Emil Constantinescu, care i-a conferit titlul ”Ordinul național serviciul credincios în grad de cavaler ”. Timp de doi ani fostul cadru didactic a luat o pauză binemeritată, însă la un moment dat a simțit că îi e dor din nou să fie activ. O întâlnire cu un fost elev, în prezent directorul unui hipermarket, l-a ajutat să se angajeze din nou. De mai bine de doi ani, Mircea Belciu muncește ca lucrător comercial la raionul de beletristică al hipermarket-ului.

dascal

Spune că e pasionat de ceea ce face și că e o adevărată plăcere să aranjeze în rafturi cărțile și obiectele de birotică. El este cel care deschide hipermarketul, fiind prezent la ora 5,30 la muncă. Lucrează șase ore zilnic și spune că această activitate nu îl obosește, ci îl energizează, făcându-l să se simtă cu câțiva ani mai tânăr.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns