Arhitecţii cer deblocarea dezvoltării urbanistice

proiectanti

Un Plan Urbanistic General (PUG) vechi de aproape 18 ani şi a cărui prelungire are probleme de legalitate continuă să constituie o frână în calea dezvoltării Timişoarei. Arhitecţii, constructorii şi, nu în ultimul rând, investitorii imobiliari sunt categoriile cele mai nemulţumite, întrucât activităţile lor sunt puternic afectate.

„Având în vedere implicațiile economice și profesionale generate de situația PUG-ului municipiului Timișoara, care a dus la blocarea parțială a activității în domeniul proiectării și al construcțiilor, Ordinul Arhitecților din România, filiala teritorială Timiș, face un apel public pentru găsirea unei soluții de către toți actorii implicați, susține și încurajează luarea unei decizii constructive, care să aibă ca efect eliminarea blocajelor în domeniul de investiții în construcții, implicit în activitatea de proiectare și autorizare. Ne reafirmăm deschiderea pentru dialog cu toți actorii din spațiul public interesați  în găsirea soluțiilor optime și obținerea unui mediu construit sănătos și sustenabil, adaptat nevoilor contemporane ale orașului nostru”, atrage atenţia, din nou, filiala timişeană a Ordinul Arhitecților din România (OAR).

Situaţia a devenit… albastră după ce Prefectura Timiș, la solicitarea Inspectoratului de Stat în Construcții, a cerut primăriei să oprească emiterea de documentații pe baza PUG-ului care nu mai corespunde realităţii şi, în plus, a fost prelungit ilegal în urmă cu un an. Noul apel al OAR Timiş este adresat Primăriei Municipiului Timişoara, Consiliului Județean Timiș, Inspectoratul de Stat în Construcții şi Instituției Prefectului județului Timiș, instituţii cărora li se cere să se implice pentru deblocarea dezvoltării urbanistice a Capitalei Banatului.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.