Guţu, sub comanda lui Zgardan

Alexandrin Guţu, unul dintre luptătorii tineri de mare perspectivă, s-a alăturat antrenamentelor conduse de Roman Zgardan la Vila Heracle din comuna Ghiroda.

Sportivul de la CS Heracle, campion european şi mondial de cadeţi, având în palmares şi medalia de aur la Olimpiada de tineret de la Buenos Aires, s-a întors din Germania, unde a luptat în Bundesliga, câştigând experienţă, acolo el aflându-se faţă-n faţă pe saltea doar cu seniori.

Guţu, devenit recent campion naţional al Republicii Moldova tot la categoria de vârstă seniori, la 77 de kilograme, o performanţă remarcabilă ţinând cont de faptul că el are doar 16 ani, se pregăteşte pentru primul an de juniorat, 2020 urmând să-i aducă competiţii la un nivel valoric ridicat.

„Alexandrin are meciuri destul de tari în Germania, împotriva unor luptători seniori de calibru. Este un avantaj pentru el, întrucât acumulează experienţă. Încă nu este complet pregătit pentru nivelul seniorilor, dar merge bine. Ieşind campion naţional la seniori i se deschid mai multe oportunităţi, s-ar putea ca anul viitor să participe şi la un concurs de seniori, dar cred că se va axa pe întrecerile juniorilor. Consider că este important să o ia treptat, etapă cu etapă”, a declarat antrenorul Roman Zgardan.

Ca un fapt interesant, ultimul meci din 2019 al lui Alexandrin Guţu va avea loc chiar de ziua sa de naştere, 21 decembrie, în Germania…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Guţu, sub comanda lui Zgardan

  1. Mai lăsaţi-o moale cu pregătirile,
    că alea sigur nu le va putea fabrica, alea trebuie să vină de la clubiri, şi dacă n-au n-are nici naţionala. Hai să-i dorim noroc în organizare şi motivare lui Mirel. Baftă şi prietenie

Lasă un răspuns