Arafat: Secțiile de Terapie Intensivă-Covid sunt pline. Niciun caz grav nou nu mai poate fi internat. Și mâine vom avea o cifră record

Doctorul Raed Arafat a declarat vineri că, la această oră, nu mai există locuri libere la Terapie Intensivă. Pacienții gravi sunt duși la spitale din afara Bucureștiului, dar și acestea încep să nu mai aibă loc la terapie intensivă.

Este vorba despre Institutul Matei Balș, Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, Institutul „Marius Nasta” și Spitalului Militar. Este o situație care nu s-a mai întâmplat în București și intervine în ziua în care România a înregistrat un record absolut de îmbolnăviri în 24 de ore – 799 în întreaga țară.

”Și Spitalul Militar de Campanie din București este plin și nu mai are locuri la terapie intensivă. TIR-uri ATI sunt deja în 3 județe, iar al patrulea va fi în București. O unitate mobilă cu 12 paturi va fi instalată la Victor Babeș. În aceste condiții, eventuale noi cazuri vor necesita transportarea către alte localități unde sunt locuri libere la ATI, dar și Ploieștiul este aproape plin”, a spus Raed Arafat la Digi 24.

CITEŞTE ŞI: În două localități din Timiș s-au înregistrat mai multe cazuri de coronavirus. Se fac anchete epidemiologice

”Semnalul este că sunt tot mai multe cazuri grave. La acest moment, analiza de la ora 18 ne arată ca avem un nou record de cazuri și mâine vom avea din nou o cifră record. În ultimele 24 de ore, între ora 18 și 18 s-au raportat 866 de cazuri. Mâine vom avea peste 850, probabil 866 de cazuri, și ne ducem către 900”, mai spune șeful GCS, conform HotNews.ro.

CITEŞTE ŞI: Situație alarmantă în spitalele din Timişoara. Dr. Virgil Musta trage un nou semnal

Raed Arafat face un apel la responsabilitate și îi roagă pe cei infectați cu nou coronavirus care s-au externat la cerere, peste 900 de persoane, să se izoleze acasă ca să nu răspândească virusul și să aibă grijă ca să nu-și infecteze familia.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Arafat: Secțiile de Terapie Intensivă-Covid sunt pline. Niciun caz grav nou nu mai poate fi internat. Și mâine vom avea o cifră record

  1. Statul are obligatia sa asigure romanilor tratament medical,mai ales ca contributiile pentru asigurari de sanatate nu sint deloc mici,pe cetatean il intereseaza sa fie trata corespunzator la momentul prezentarii la un spital,ca nu sint locuri,ca nu sint medici nu este treaba cetateanului este problema celor care conduc aceasta tara si acest domeniu inclusiv a domnului din articol ceea ce ne spune dinsul cetateanul stie de mult,ca nu aveam cutare, ca nu avem cutare,sa faca bine sa se preocupe sa fie,de plingeri nu ne intereseaza,cum sa aiba bani si sa faca spitale cind doua miliarde de euro se duc anual pe pensii speciale si de serviciu,vreo 4 sau 5 spitale la cheie in fiecare an,iar acum cind au dat de greu toti exponentii acestui sistem se intrec in plingeri ca esfe greu ca este mult de munca ca au obosit ca asa si pe dincolo dar cind ridica banii de pe card atunci banuiesc ca nu este asa de greu,ce au crezut ca molimele pandemiile vor ocoli Romania,ca sintem noi romanii mai speciali,ei,guvernul,trebuiau sa fie pregatiti pentru orice situatie.

Lasă un răspuns