Spania introduce interdicţii, după creșterea infectărilor: patru milioane de oameni trebuie să stea acasă

Autorităţile din Catalonia au cerut vineri unor patru milioane de oameni din provincie, inclusiv din capitala acesteia, Barcelona, să stea acasă şi să dea dovadă de responsabilitate, în condiţiile în care regiunea se luptă cu un număr în creştere de focare ale noului coronavirus, relatează Reuters, conform stiripesurse.ro.

Apelul de a sta acasă nu este obligatoriu, dar este cea mai puternică măsură adoptată în regiune de când Spania a retras restricţiile naţionale, luna trecută, scrie news.ro.

Adunările care depăşesc 10 persoane au fost interzise. Locuitorii din Barcelona, suburbiile acesteia şi regiunile Segria şi Noguera, sunt rugaţi să cumpere online şi să plece de acasă doar la serviciu, la medic sau pentru alte activităţi esenţiale.

”Recomandăm ca oamenii să nu circule dacă nu este absolut necesar”, a afirmat ministrul Sănătăţii din Catalonia, Alba Verges, într-o conferinţă de presă, afirmând că majoritatea infecţiilor au provenit din reuniunile de familie sau între prieteni.

Evenimentele culturale şi sportive vor fi şi ele limitate, dar muzeele vor rămâne deschise în Barcelona, unul dintre cele mai vizitate orae din Europa.

Barurile şi restaurantele vor rămâne deschise, dar la jumătate din capacitatea normală în cazul spaţiilor interioare şi cu 2 metri între mese în cazul teraselor.

Catalonia şi provincia vecină Aragon înregistrează cele mai mari creşteri de cazuri de infectări din Spania.

Joi, Spania a raportat cea mai mare creştere zilnică a numărului de cazuri din ultimele două luni, de 580 de noi infectări.

Foto: Financial Times


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Spania introduce interdicţii, după creșterea infectărilor: patru milioane de oameni trebuie să stea acasă

  1. Sunt in Spania ,intr-o statiune la Mediterana si am ramas impresionat de modul in care trateaza cu seriozitate
    epidemia- in comun autoritati,localnici si turisti . Culmea chtar si connationali care aici nu-si permit ( shi pentruca nu le este permis ) libertinajul de acasa.

Lasă un răspuns