În două localități din Timiș s-au înregistrat mai multe cazuri de coronavirus. Se fac anchete epidemiologice

După ce la Făget au fost confirmat șapte cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, într-o altă localitate din Timiș sunt 11 oameni care au fost diagnosticați cu temutul virus. Direcția de Sănătate Publică susține că nu sunt îndeplinite condițiile pentru ca situația să fie considerată focar de COVID-19.

CITEȘTE ȘI: Şapte persoane din zona Făgetului, testate pozitiv la COVID-19, nu au legătură epidemiologică între ele

11 cazuri de coronavirus au fost depistate la Gottlob. Deocamdată, la fel ca în cazul Făgetului, nu se poate spune că există acolo un focar, pentru că nu s-a stabilit dacă între bolnavi există o legătură directă.

“În urma testărilor COVID-19, în perioada  07.07.2020-16.07.2020, pe raza localității la care faceți referire, au fost depistate pozitiv pentru infecția cu SARS-Cov-2, un număr de 11 persoane.

CITEȘTE ȘI: România s-a apropiat deja de prognoza de infectare pentru august. Epidemiolog: Am făcut și proiecția pentru 2.629 cazuri pe zi

Până la această data, nu s-a identificat o legătură epidemiologică între cazuri, motiv pentru care nu s-au întrunit condițiile pentru a fi declarată existența unui focar. Anchetele epidemiologice individuale, întocmite preliminar, continuă pentru depistarea sursei de infecție pentru fiecare caz si stabilirea contactilor apropiati ai cazurilor.

Menționăm faptul că, Direcția de Sănătate Publică Timiș urmărește și monitorizează cu deosebită atenție evoluția situației infecției cu noul coronavirus în această zonă”, afirmă reprezentanții DSP Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns