Şapte persoane din zona Făgetului, testate pozitiv la COVID-19, nu au legătură epidemiologică între ele

În urma informațiilor apărute în spațiul public referitoare la situația epidemiologică din zona Făgetului, Direcția de Sănătate Publică Timiș face următoarele precizări:

„În urma testărilor COVID-19, în perioada 14.07.2020-16.07.2020 au fost depistate pozitiv pentru infecția cu SARS-Cov-2, un număr de 7 persoane, fără legătură epidemiologică demonstrată între ele. Până la această data, nu au fost îndeplinite condițiile pentru declararea unui focar de infecție.

Pentru fiecare caz s-a desfășurat ancheta epidemiologică. Anchetele epidemiologice individuale, întocmite preliminar, continuă pentru depistarea sursei de infecție pentru fiecare caz si stabilirea contactilor apropiati ai cazurilor. Au fost contactate persoanele din familie și de la locul de muncă pentru a se stabili care dintre aceștia se încadrează în definiția ”contactului apropiat” și s-au recomandat măsurile de profilaxie și control.

CITEŞTE ŞI: Lovitură pentru românii care fac teste Covid-19 în Bulgaria, pentru a intra în Grecia

Menționăm faptul că, Direcția de Sănătate Publică Timiș urmărește și monitorizează cu deosebită atenție evoluția situației infecției cu noul coronavirus în această zonă”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns