Arafat, despre personalul medical nevaccinat: Nu e normal să ceri testarea pe banii statului, din moment ce ai alternativă pe gratis

Arafat despre posibila schimbare de la DSU: Dacă deranjează șeful, păstrezi sistemul, scapi de om

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, afirmă că nu se pune problema introducerii obligativităţii vaccinării anti-Covid pentru unele sectoare, însă, în ceea ce priveşte sectorul sanitar, el susţine ideea ca angajaţii să se testeze pe banii lor, pe motiv că „nu e normal să ceri testarea pe banii statului din momentul în care ai alternativă pe gratis”.

„La acest moment nu se discută de obligativitate în sensul în care eşti obligat să te vaccinezi. Da, se poate discuta şi încă e discuţia în sectorul sanitar – nu eşti vaccinat, te testezi, asta este normal. Adică nu eşti vaccinat, ok, nu vrei să te vaccinezi, testează-te. Nu e normal să ceri testarea pe banii statului din momentul în care ai alternativă pe gratis şi să te protejezi”, a afirmat Raed Arafat, vineri seară, la Digi 24, potrivit News.ro.

CITEȘTE ȘI: Restaurante închise, amenzi și produse aruncate, la Timișoara

În ceea ce priveşte restricţiile, oficialul din Ministerul de Interne a explicat că „intenţia este să nu mai închidem” unele activităţi economice, dar a subliniat că sunt foarte importante măsurile de prevenţie.

„Orice situaţie se analizează şi se iau măsuri în final ca să împăcăm partea de sănătate publică cu partea de economie”, a conchis el, conform HotNews.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Arafat, despre personalul medical nevaccinat: Nu e normal să ceri testarea pe banii statului, din moment ce ai alternativă pe gratis

 1. Perfect de acord.
  Platim bani din buget pt testarea acestor persoane.
  Le respectam opinia, dar sa plateasca fiecare pt gargaunii din capul lui !

 2. asta este tare Frumoasa.. Personalul medical..nu se vaccineaza.. dar fac teste pe banii statului..ca doar la eii este butonul..
  iar daca eu..care nu lucrez in sistem merg la spital sa imi fac testul – Trebuie sa il platiti.. 🙂
  este o forma de discriminare pe banii statului ?
  poate ca da..

Lasă un răspuns