Restaurante închise, amenzi și produse aruncate, la Timișoara

Restaurante închise, amenzi și produse aruncate, la Timișoara

Restaurante închise, amenzi și produse aruncate, la Timișoara. Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Timiș desfășoară o serie de controale oficiale la unitățile de alimentație publică din Timișoara și din alte localități din județ, pentru a se asigura că operatorii din industria alimentară respectă normele și cerințele de igienă alimentară și pentru ca toți cetățenii să consume alimente sigure.

Medici veterinari oficiali și ingineri specializați din DSVSA Timiș au desfășurat acțiuni de control în perioada 9 – 12 august la 19 unități de alimentație publică.

Unități de alimentație publică, luate la puricat

„Concret, au fost controlate opt restaurante, două unități de tip fast-food, patru supermarketuri, trei pizzerii, o unitate catering si o piață.
Neregulile, constatate în urma acestor controale, au fost sancționate prin aplicarea de amenzi contravenționale în valoare de 97.500 de lei pentru deficiențe cu privire la manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor; depozitarea neconformă a produselor alimentare; condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție; produse neconforme.

Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate restaurantelor, – trei în valoare totală de 30.000 de lei dar și suspendarea activității pentru două dintre acestea -, urmate de supermarketuri (în valoare de 30.000 de lei, aici au fost confiscate și dirijate spre neutralizare 500 de sticle cu apă îmbuteliată care erau depozitate necorespunzător, mai precis afară în soare), unități de tip fast-food (una, în valoare totală de 10.000 de lei), pizzerii (una, în valoare totală de 10.000 de lei), unitate de tip catering (una, în valoare totală de 10.000 de lei) .

În piața agroalimentară au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale cu valoare totală de 7.500 de lei, celor care expuneau și păstrau în vederea comercializării produse lactate puternic mirositoare neambalate, carne și produse din carne de porc păstrate în condiții insalubre (vitrine frigorifice neigienizate, deteriorate, ruginite, etc).

CITEȘTE ȘI: Se lucrează la fluidizarea traficului spre Moșnița Nouă

Pentru toate produsele neconforme, care nu erau certificate sanitar veterinar și alterate s-au impus măsurile privind reținerea oficială, denaturarea și distrugerea produselor în cauză, iar activitatea în piața respectivă a fost suspendată pentru o perioadă de 15 zile și/sau până la remedierea deficiențelor și igienizarea riguroasă”, a precizat dr. Alin Flavius Nicoară, director executiv al DSVSA Timiș.

Medicii veterinari au verificat și transporturile de animale unde au fost constatate neconformități privind mișcarea animalelor fără documente sanitare veterinare eliberate de medicul veterinar împuternicit și au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 9.600 lei.
Inspectorii sanitari veterinari in continuare sunt în teritoriu și verifică respectarea cu strictețe a legislației sanitare veterinare atât în domeniul siguranței alimentare cât și a sănătății și bunăstării animalelor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Restaurante închise, amenzi și produse aruncate, la Timișoara

Lasă un răspuns