Se lucrează la fluidizarea traficului spre Moșnița Nouă

Se lucrează la fluidizarea traficului spre Moșnița Nouă

În cadrul lucrărilor de fluidizare a traficului rutier spre Moșnița Nouă, echipele de angajați de la SDM muncesc și noaptea, pentru un impact redus, susține viceprimarul Timișoarei Ruben Lațcău.

„Am mers pe șantier săptămâna aceasta, seara, să văd starea lucrărilor și am putut vedea cum muncesc cei de la Societatea de Drumuri Municipale (SDM) la extinderea de pe Calea Buziașului. Le vom finaliza în cât mai scurt timp.

Proiectul va fi realizat în două etape – în prima etapă vom extinde la patru benzi segmentul de drum de la Strada Magnoliei până la podețul de la limita administrativă a Timișoarei. E o porțiune de drum de doar vreo 387 de metri, dar așteaptă deja de patru ani să ajungă de pe hârtie în realitate.

Urmează să extindem și pistele, și trotuarele pentru a le uni cu cele din Moșnița. Lucrările vor fi realizate în ritm accelerat, echipele SDM muncind atât ziua cât și noaptea, dar și în timpul weekend-ului. Vrem să minimizăm deranjul pe care îl vom aduce traficului rutier și vom prinde din urmă proiectul de lărgire al DJ592 – continuarea Căii Buziașului.

CITEȘTE ȘI: Opt noi infectări cu COVID-19 în Timișoara, patru la Giroc și câte una la Remetea Mare, Făget și Găvojdia

În contractul inițial aveam opt luni, iar cu viteza crescută, lucrările la carosabil le vom putea termina în următoarele câteva luni. Investiția este de peste 6.700.000 de lei din bugetul local. De asemenea, am făcut o cerere guvernului pentru fonduri suplimentare și aștept să văd dacă vom primi un răspuns pozitiv pentru alocarea respectivă.

Sunt multe de făcut în Timișoara, multe promisiuni neonorate din ultimii zece ani. Nu vom reuși să facem totul dintr-odată, dar începem să rezolvăm probleme și să respectăm promisiuni. Munca noaptea și în weekend pe șantiere, e una din ele”, explică Ruben Lațcău.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns