Aproximativ 60% dintre maşinile second-hand puse la vânzare pe internet au suferit daune totale

Samsarii pun la vânzare autoturisme cu probleme grave, reparate de mântuială, astfel încât cumpărătorii să nu constate defecţiunile. Cele mai multe au kilometrajul resetat şi daune grave în urma unor accidente.

Un studiu recent arată că 60 la sută dintre autoturismele second-hand puse la vânzare pe internet au avut daune totale în urma unor accidente sau au fost reparate de mântuială fără a li se mai monta airbag-uri, informează România TV.

„Sunt două feluri de daune, economice cand paguba e mai mare decât valoare şi tehnice, când nu se mai poate repara. Ei pun un păcălici acolo, să nu se mai vadă, care ţine locul airbag-urilor şi omul este păcălit şi este greu de verificat că trebuie demontat bordul, nici pe tester nu ies, apar acolo deşi nu sunt”, a declarat Cosmin Creţu, mecanic auto.

O altă problemă a maşinilor second hand este că au kilometrajul resetat.

„Kilometri daţi înapoi se pot verifica doar cu un istoric de la reprezentanţă, dacă exista acest istoric”, a mai spus Cosmin Creţu.

Cu toate că românii cunosc riscurile, continuă să cumpere astfel de maşini mai ales după ce taxa de timbru a fost scoasă.

Sursa: rtv.net


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

2 Comments
TheBrain 21 februarie 2017
60%?! Sursa stirii spune totul despre cat de serioasa e.
sandu 20 februarie 2017
si masinile noi au probleme , totul depinde de noroc.