Doctor trimis în judecată de DNA pentru 235 de şpăgi, condamnat cu suspendare

casa de pensii

Un doctor trimis în judecată de DNA pentru 235 de şpăgi a fost condamnat cu suspendare… Tribunalul Bihor a pronunţat, luni, verdictul în procesul declanşat de procurorii DNA Oradea pe numele medicului Ovidiu Pleşa de la Casa de Pensii Bihor.

Pleşa a fost trimis în judecată în ianuarie anul trecut, pentru luare de mită în formă continuată, fiind acuzat că, în perioada 11 mai – 15 iunie 2015, a luat mită de la 235 de pacienţi, atât bani cât şi alte foloase, valoarea şpăgilor probate în luna respectivă fiind stabilită de procurori la 55.975 lei.

În acelaşi dosar, procurorii DNA Oradea au trimis-o în judecată şi pe asistenta medicului, Monica Ignat, inculpată pentru complicitate la 163 fapte de luare de mită. În plus, asistentei i se impută şi că, în perioada 11-21 mai 2015, a luat personal bani de la 8 persoane, „în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de asistent medical privind asigurarea activităţii de secretariat la cabinetul respectiv”, motiv pentru care, pe lângă acuzaţia de complicitate, procurorii au reţinut şi acuzaţia de luare de mită în formă continuată.

Procesul, început la Tribunalul Bihor în ianuarie 2016, s-a terminat. Luni, după mai bine de 3 săptămâni de deliberări, judecătorul a pronunţat verdictul, care se atrată extrem de blând în raport cu gravitatea faptelor imputate cadrelor medicale.

Astfel, magistratul a dispus condamnarea lui Pleşa la 3 ani de închisoare cu suspendare, în timp ce asistenta sa, Monica Ignat, a primit 2 ani şi 8 luni, pedeapsă dispusă tot cu suspendare. Soluţia nu este definitivă, existând posibilitatea ca procurorii DNA Oradea să o atace, cu apel, care se va judeca la Curtea de Apel Oradea.

Sursa: ebihoreanul.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Doctor trimis în judecată de DNA pentru 235 de şpăgi, condamnat cu suspendare

  1. de ce cu suspendare in circumstante agravante ,oare cei din inchisori lipsiti de conditii ,nu aveau nevoie de medici si asistente pentru a se lecui de spagi !!!!

Lasă un răspuns