Aproximativ 60.000 de elevi din Timiș testați luni și marți. Două teste de salivă au ieșit pozitive

64 de cazuri

Aproximativ 60.000 de elevi din Timiș testați luni și marți. Două teste de salivă au ieșit pozitive.

Din cele aproximativ 60.000 de teste de salivă administrate elevilor din Timiș care au reluat cursurile în această săptămână, două au fost pozitive, potrivit datelor transmise din teritoriu Inspectoratului Școlar Județean Timiș.

CITEȘTE ȘI:FALT: „Solicităm TVA de 5 la sută la energia termică pe tot anul”  

În perioada 6 decembrie 2021 – 4 ianuarie 2022, 27 de teste de salivă au fost pozitive, 13 dintre acestea fiind confirmate ulterior prin testare PCR. Pe lângă acestea, au mai fost raportate alte cinci cazuri de îmbolnăviri în rândul elevilor (patru din Timișoara, unul în Recaș) și șase în rândul cadrelor didactice (trei în Timișoara, trei în județ).

De la începutul perioadei de testare, respectiv de la începutul lunii decembrie, județul Timiș a primit 512.300 de teste, dintre acestea 453.000 fiind distribuite unităților de învățământ. Inspectoratul școlar mai are în stoc 59.000, care vor fi împărțite elevilor și preșcolarilor ce vor începe activitățile didactice săptămâna viitoare.

Elevi din Timiș, o sigură testare

Prin urmare, va fi posibilă o singură testare a tuturor elevilor și preșcolarilor în aceste două săptămâni, dacă IGSU nu va distribui, între timp, un număr suplimentar de teste inspectoratelor școlare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *