FALT: „Solicităm TVA de 5 la sută la energia termică pe tot anul”

FALT: „Solicităm TVA de 5 la sută la energia termică pe tot anul”

FALT: „Solicităm TVA de 5 la sută la energia termică pe tot anul”.

Federația Asociațiilor de Locatari Timișoara (FALT), este surprinsă de modul cum actualul Guvern al României a înțeles să ajute cetățenii care primesc agent termic și apă caldă în sistem centralizat ( în speță de la Colterm, în cazul Timișoarei).

CITEȘTE ȘI: Personalul din Primăria Timișoara, în haos total

„Precizăm că prin Legea nr. 196/ 2021 pentru modificarea şi completarea Legii serviciului public de alimentare cu energie termică nr. 325/2006, pentru modificarea alin. (5) al art. 10 din Legea nr. 121/2014 privind eficiența energetică şi pentru completarea alin. (3) al art. 291 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal s-a făcut o modificare a Codului Fiscal, modificarea prevedea că începând cu data de 13 ianuarie 2022, cota de TVA pentru energia termică destinată populației să fie redusă de la 19% la 5%. Această prevedere se aplica pe tot parcursul anului”, se arată în comunicatul remis de reprezentanții FALT.

„Menționăm că respectiva modificare s-a făcut prin lege organică votată în unanimitate de Camera Deputaților.

Ne-au surprins desele ieșiri publice ale președintelui Camerei Deputaților care mereu spunea că va reduce TVA la energia termică când, de fapt era prevăzut de o lege organică și se aplica în mod permanent nu doar pentru câteva luni, cum prevede ordonanța din decembrie 2021.

Deși am atras atenția că nu e corect ca un drept câștigat cu unanimitate de voturi să ne fie luat printr-o ordonanță de urgență, acest lucru nu s-a luat în considerare.

Probabil că acum s-a dorit să afle cetățenii că acest guvern se gândește la ei și că le reduce TVA-ul la energia termică, asta și din cauză că legea prevedea introducerea în vigoare de la data de 13 ianuarie 2022 a scăderii TVA, iar foarte multă lume nu știa de această modificare și s-a considerat că e mai bine să se laude acest Guvern că a rezolvat ceva pentru cetățeni, când de fapt le-a luat un drept câștigat.

FALT cere sprijinul parlamentarilor de Timiș

Solicităm pe această cale parlamentarilor de Timiș și Guvernului să facă toate demersurile pentru ca TVA de 5% să se aplice pe tot anul, mai ales că timișorenii plătesc energie termică și iarna și vara”, se mai arată în documentul celor de la FALT.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *