Aproape 750 de locuințe ANL au fost construite în localităţi din Timiș

blocuri anl 1

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) anunță că a recepționat în orașul Recaș din județul Timiș, 30 de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii.

Locuințele cu o cameră și cu două camere au fost construite pe strada Pieței nr. 26. Clădirea are parter, două etaje și mansardă, iar valoarea investiției este de 4.394.127 de lei.

ANL anunță că până în prezent, în județul Timiș, au fost finalizate 749 de locuințe. Acestea sunt situate în Timişoara (348 de locuințe), Jimbolia (70 de de locuințe), Lugoj (127 de locuințe), Făget (56 de locuințe), Deta (118 locuințe) și Sânnicolau Mare (30 de locuințe).

Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia ANL de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării.

CITEŞTE ŞI: Cristian Mîțu este noul director general interimar al Colterm

În prezent, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriași, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare de la instituții financiare autorizate, inclusiv cu garanția statului, sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii.

Imagine de arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *