Aproape 100.000 de lei au scos din buzunare, în Timiș, cei care nu au respectat restricțiile. Cele mai multe amenzi, pentru nepurtarea măștii de protecție

Peste 300 de forțe au acționat pe raza județului Timiș pentru verificarea respectării măsurilor și interdicțiilor impuse în vederea limitării răspândirii virusului SARS-COV-2. Polițiștii timișeni,  împreună cu jandarmi, pompieri, reprezentanți din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș, Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Timiș au  verificat societăți comerciale unde își desfășoară activitatea mulți angajați, pentru a vedea dacă se respectă măsurile de protecție.

CITEȘTE ȘI: A fost stabilit programul controalelor în fermele subvenționate

Totodată ei au mers în control și în spațiile comerciale, urmărind respectarea distanțării fizice, a purtării măștii de protecție și dacă cei de acolo respectă prevederea conform căreia au voie să lase, simultan, un număr limitat de persoane în incinte. Și mijloacele de transport în comun au fost verificate, tot pentru a se vedea cum se respectă măsurile destinate limitării răspândirii epidemiei de coronavirus.  La acțiuni au participat peste 300 de forţe de ordine, fiind verificate 87 de societăți comerciale, precum şi 72 de mijloace de transport persoane, dintre care 43 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 2000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 300 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 99.700 de lei. Dintre acestea, 259 de sancțiuni contravenționale în valoare de 73.800 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare, 40 de sancțiuni în valoare de 15.900 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație și 1 sancțiune aplicată unui operator economic pentru neefectuarea triajului epidemiologic. Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.