A fost stabilit programul controalelor în fermele subvenționate

apiacontrol21 2

Peste 50.000 de ferme beneficiare de subvenții directe vor fi controlate în acest an. Între 1 iunie și 9 iulie se va efectua controlul administrativ, inclusiv cel preliminar al cererilor unice de plată, conform pevederii cuprinse într-un recent ordin al ministrului agriculturii. În aceeași perioadă se va stabili și eșantionul de exploatații agriocole care urmează să fie vizitate fizic de către inspectorii din cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), controalele la fața locului urmând să se desfășoare între 12 iulie și 15 octombrie, dar verificările în ceea ce privește obligațiile specifice, um ar fi cele de eco-condiționalitate, asumate de beneficiarii anumitor subvenții, se vor efectua și în perioadfa iernii și vor continua în primăvra anului viitor.

CITEȘTE ȘI: Marele cântăreţ sârb Tozovac, îndrăgit de mii de bănăţeni, a murit răpus de coronavirus

Fermierii care vor fi selectați pentru control au obligația  să permită accesul inspectorilor pe terenul fermei, să prezinte inspectorilor informaţii şi documente legate de obiectul verificărilor și să-și delimiteze parcelele dacă pe suprafețele învecinate există aceeaşi cultură. Dacă fermierul nu poate fi prezent la momentul controlului, trebuie să împuternicească o altă persoană în baza unei declaraţii pe propria răspundere şi a unei copii de pe actul de identitate, documente care vor fi anexate dosarului de control. Fermierii vor fi notificaţi de APIA cu cel mult 14 zile înainte de control.

În fermele de animale, controalele pot fi inopinate. Mai exact, funcționarii APIA pot verifica la fața locului corespondența dintre datele declarate și cele existente în realitate, fără anunțare prealabilă a fermierilor. În acastă situație pot fi exploatațiile care beneficiază de ajutoarele naționale tranzitorii și de sprijinul cuplat în zootehnie pentru oi, capre, vaci și bivolițe de lapte, taurine din rase de carne și viermi de mătase. Pentru orice detalii referitoare la obligațiile pe care trebuie să le respecte și la documentele pe care sunt obligați să le dețină pentru a beneficia de subvenții, fermierii din Timiș pot contacta centrul județean al APIA, la nr. tel. 0256.494.955, 0256.494.995, sau prin e-mail: [email protected]


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns