APEL UMANITAR! Să-i dea cineva şi lui Funeriu nişte jucării…

La trei ani de la înfiinţarea clasei zero, şcolile din Timişoara sunt încă nepregătite pentru primirea unor copii atât de mici. Nu vorbim de cadrele didactice, nici de sălile de clase, ci de un program care nu se adresează unor copii de cinci ani şi jumătate (unii dintre ei), care încă îşi mai plimbă maşinuţele pe jos, în patru labe, sau schimbă neîndemânatic rochiţele păpuşilor.

Luaţi cu hei-rup-ul, micuţii sunt obligaţi să facă faţă unui program de „supraom ca Funeriu”, cum spunea Victor Ponta în 2012. Opt ore pe zi – în condiţiile în care mulţi dintre copii sunt la after school – trebuie să petreacă un copil de nici şase ani într-o bancă de şcoală.

Trebuie să alerge, ca într-o cursă contra cronometru, la masă, cu timp limitat, să înveţe să mănânce repede, să se poarte ca un om matur care-şi caută drumul într-un loc necunoscut.

Mulţi dintre învăţători se află pentru prima dată cu o clasă plină de copii de clasa zero, neavând până acum decât elevi de la clasa I în sus. Unii dintre dascăli sunt obosiţi şi nu fac faţă. Ba chiar renunţă la programul de after school.

În asemenea condiţii, cum ar putea cei mici să suporte o decizie luată fără cap, de un om care, probabil, n-a luat de mână un copil decât în faţa camerelor de televiziune.

Cu siguranţă a suferit şi Daniel Funeriu, la un moment dat, nedreptăţile sistemului de învăţământ românesc. Sau poate că, micuţ fiind, o fi avut niştre frustrări legate de lipsa jucăriilor.

Orice ar fi fost, nu ar fi trebuit să se răzbune pe ceilalţi copii când el s-a făcut mare. Deoarece cu clasa zero asta pare că a făcut: a răpit copiilor dreptul de a se juca, dacă, ministru fiind, el nu mai avea dreptul să se joace, deşi, după cum se prezenta, părea să aibă restanţe mari la acest capitol.

1 Comments
Mitran Emanuela 18/09/2015
In loc sa dea cifre si informatii obiective, autoarea articolului ne vira pe git o scuipatura la adresa lui Funeriu. daca e asa de rau cum spune de ce nu a schimbat Ponta? Ca acolo unde a avut interes Andronescu a schimbat din legea lui Funeriu. Iaca o noua linguseala la adresa lui Ponta Uite asa se scrie despre asta Domnuta Toma http://www.eva.ro/coltul-barbatului/obsesii/clasa-zero-5-argumente-ca-e-o-decizie-buna-pentru-parinti-si-copii/ Am si eu copil la clasa zero si e f. bine asa!