Primarul Robu, mogul de presă pe bani publici

Nicolae Robu a transformat Monitorul Primăriei Timișoara într-un organ de presă în care își promovează cu precădere propriile merite. Ultimul număr al publicației este o mostră de cult al personalității, cum numai înainte de 1989 se mai întâmpla.

Practic, primele patru pagini sunt dedicate exclusiv realizărilor din primii trei ani ai mandatului lui Robu, titlul fiind mai mult decât grăitor pentru publicitatea realizată astfel. În plus, paginile 2, 3 și 4, unde vorbește de aceste realizări, sunt color, în timp ce restul ziarului, unde Robu trece în plan secundar, sunt alb-negru. Contractul prevede ca întreg ziarul să fie alb-negru, dar iată că primarul a încălcat acest aspect, doar pentru a evidenția realizările personale.

Transformarea unui organ de presă al municipalității timișorene într-unul privat a fost subiectul conferinței de presă organizate la sedul ALDE Timișoara.

Consilierul local Nistor Geană propune ca Monitorul Primăriei Timișoara să își întrerupă apariția cu șase luni înainte de alegeri, pentru că nu este normal ca Nicolae Robu să își facă reclamă personală din banii timișorenilor.

Nistor Geană a precizat că municipalitatea plătește lunar 9.500 de euro pentru apariția acestei publicații, realizată în mare parte pentru promovarea lui Nicolae Robu.

În plus, consilierul a remarcat că majoritatea articolelor publicate sunt perimate, ele aparând deja de o lună în alte organe mass-media.

”M-am interesat la primărie, să văd de ce sunt știri atât de vechi și se anunță evenimente care au avut deja loc. Mi s-a spus că ziarul se tipărește la București și de aceea sunt întârzieri”, a declarat Nistor Geană, în conferința de presă de la sediul ALDE.

0 Comments

No Comment.