Apel la mișcare pentru copiii prematuri

Achiziționarea primului aparat NAVA (Neurally Adjusted Ventilatory Assist, care îmbunătățește ventilația sincronă a nou-născuților și reduce presiunea aerului inspirat) din zona de vest și reabilitarea sălii de terapie intensivă de la Maternitatea ”Odobescu” din Timișoara sunt motivele pentru care timișorenii ar trebui să se pună în mișcare la Timotion.

CITEȘTE ȘI: Imagini cu un adolescent care cade pe masă, afară în frig, paralizat de drogul „zombie”, la Timișoara

Asociația ”Look Inside” invită publicul să ajute bebelușii veniți prematur pe lume să câștige lupta pentru viață. Targetul proiectului din acest an îl reprezintă suma de 60.000 de lei timișorenii putând dona bani sau alerga în cursa din 14 aprilie.

”Bebelușul născut înainte de 37 săptămâni și o greutate mai mica de 2.500 de grame, este considerat prematur și în cele mai multe cazuri este nevoie de o perioadă mai lungă de spitalizare, timp în care el trebuie să reușească să se adapteze la noul mediu de viață.

CITEȘTE ȘI: Ger în toată țara. De mâine se întorc ninsorile în vest

Prematurul prezintă anumite dificultăți, cum ar fi: respirația, reglarea temperaturii și suptul, de aceea el are nevoie de un incubator, iar pentru copilașii a caror plămâni sunt insuficientb dezvoltați, șansa la viață este minima în absența echipamentului tehnic specializat. Numărul de nașteri premature este în continuă creștere.

CITEȘTE ȘI: Analist financiar: Leul se va prăbuși, vor scădea toate veniturile

La Timișoara, una din zece mame naște înainte de termen”, explică inițiatorii proiectului. Potrivit acestora, 20 la sută din banii obținutuți în urma evenimentului Timotion vor fi folosiți pentru montarea de console de oxigen și aer comprimat, iar restul de 80 la sută fiind destinat achiziționării aparatului NAVA.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.