Apartamentele din Timişoara au revenit la preţurile din 2009: peste 1.000 euro/mp!

apartamente Timisoara

Din septembrie 2009, preţul de strigare al apartamentelor din Timişoara nu a mai atins valoarea de 1.000 de euro pe metru pătrat. S-a întâmplat din nou, însă, în cursul lunii trecute, potrivit celui mai accesat site naţional de profil, imobiliare.ro.

Tendinţa este constant crescătoare cam de la începutul lui 2014, deşi preţul actual al locuinţelor timişorene este încă foarte departe de maximumul istoric de 1.329 de euro/mp, atins în iunie 2008. Comparativ cu un an în urmă, însă, când metrul pătrat locuibil avea un preţ mediu de 879 euro, plusul este considerabil, de aproape 14 procente.

La apartamentele noi, preţul mediu a ajuns, în Timişoara, la 1.003 euro/mp, iar la cele vechi, la 985 euro/mp. În cazul locuinţelor noi, plusul faţă de luna anterioară este de 11 euro/mp (1,1 la sută), iar raportat la aprilie 2015, de 65 de euro/mp (7,1 la sută).

La apartamentele vechi s-a consemnat, în aprilie, un avans de 11 euro/mp (un procent) faţă de luna precedentă, iar comparativ cu situaţia din urmă cu 12 luni, un adaos de nu mai puţin de 136 de euro/mp (15,7 la sută).

Indicele nu ia în calcul, desigur, marja de negociere, variabilă de la o tranzacţie la alta, care determină preţul final, fiind vorba despre o medie aritmetică a ofertelor afişate de vânzători.

Analiza are la bază, însă, un algoritm de calcul care permite eliminarea ofertelor nereprezentative, prin identificarea şi eliminarea ofertelor duplicat şi a celor cu preţuri sau suprafeţe greşite, respectiv stabilirea ponderilor apartamentelor noi şi vechi sau a unităţilor locative cu una, două, trei, patru sau mai multe camere.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Apartamentele din Timişoara au revenit la preţurile din 2009: peste 1.000 euro/mp!

  1. Si ca orice lucru din tara asta: calitate proasta la pret piperat…si aspectul, vorba aia: in afara-i vopsit gardul, inauntru-i leopardul ☺

Lasă un răspuns