Apa potabilă nu este pentru udatul grădinilor. Aquatim oferă soluții alternative

gradinilor

Apa potabilă nu este pentru udatul grădinilor. Aquatim oferă soluții alternative

În fiecare an, în sezonul cald, apare problema presiunii scăzute la apă. Unul dintre motive este udatul grădinilor cu apa din rețeaua Aquatim.

Începutul sezonului cald readuce în discuție o problemă pe care Aquatim o semnalizează an de an consumatorilor săi: udatul grădinilor și al spațiilor verzi din jurul imobilelor cu apă din rețeaua publică duce la scăderea drastică a presiunii apei de la robinet.

Peste tot în lume, sistemul de aprovizionare cu apă este dimensionat doar pentru consumul menajer al populației: gătit, băut, igienă, curățenie.

CITEȘTE ȘI: Primăria cheamă timișorenii la luptă cu ambrozia. A identificat aproape 450 de terenuri, dintre care mai mult de un sfert îi aparțin

În sezonul estival, când consumul menajer crește, folosirea apei potabile în alte scopuri poate provoca probleme în alimentarea tuturor consumatorilor la standardele obișnuite. În plus, poate crea probleme în caz de incendiu, deoarece autospecialele pompierilor nu se vor mai putea alimenta de la hidranții stradali.

”Pentru posesorii de grădini există însă și soluții alternative, pe care Aquatim le recomandă. Una e instalarea în gospodărie a unor bazine de captare a apei de ploaie și folosirea acesteia.

O alta e forarea de puțuri de mică adâncime. Ca exemplu, folosind o pompă acționată de un motor de 1 kW, costul cu energia electrică folosită pentru un m³ de apă extrasă e de aproximativ cinci ori mai mic decât costul unui m³ de apă potabilă.

Consumatorilor care apelează, din păcate, la metoda necinstită de ocolire a contorului de branșament, pentru a evita înregistrarea consumului real de apă potabilă, le reamintim că, pe lângă disconfortul creat altor consumatori din acea rețea, o asemenea intervenție constituie infracțiune și se pedepsește conform legii.

Prin urmare, pentru evitarea acestor probleme și a restricțiilor care pot fi impuse, Aquatim face un apel către consumatori să nu utilizeze apa potabilă pentru udatul grădinilor”, transmit reprezentanții Aquatim.

Foto: bobvila.com


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Apa potabilă nu este pentru udatul grădinilor. Aquatim oferă soluții alternative

  1. Aquatim ar trebui să pornească controale împreună cu Poliția prin satele pe care le păstoresc.Debitul scăzut este rezultatul „șmecheriilor” care s-au ” înțepat” înainte de Apometru și astfel fentează de ani buni pe cei care sunt corecți și au Apometre.Mai sunt și cei care s-au racordat și nu au Apometre și nu știu nimeni de ei.Se pot verifica simplu – să fie puși să pornească un robinet din curte sau casă și să se urmărească dacă contorul Apometrului înregistrează un debit.Deocamdată doar comuna Jebel are toate Apometrele la stradă cu cămin de verificare,citire.Aquatim să nu mai dea vina pe consumatorii adevărați și să-i găsească pe cei care-i fură de ani de zile.Se poate sau nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *