Destinație nouă pentru o clădire degradată dintr-o comună timișeană

cladire

Destinație nouă pentru o clădire degradată dintr-o comună timișeană

În comuna Satchinez există o clădire ajunsă într-o stare avansată de degradare, după ce vreme de mai mulți ani, nu s-a investit nici un ban în reparații.

Imobilul aparținea Statului Român și se afla în administrarea Direcției Sanitar-Veterinare Timiș, care nu a făcut lucrări de întreținere, nefiind interesată de clădire.

CITEȘTE ȘI: Apa potabilă nu este pentru udatul grădinilor. Aquatim oferă soluții alternative

Administrația comunei Satchinez a făcut demersuri către instituția veterinară pentru a cumpăra clădirea și a-i da o nouă destinație, însă surpriza a venit din altă parte.

Camera Deputaților a adoptat, recent, legea prin care astfel de clădiri vor trece în administrarea consiliilor locale.

Desigur, este o veste bună pentru comuna Satchinez, căreia îi revine în mod gratuit imobilul pe care dorea să-l cumpere.

Acum, rămâne să se stabilească destinația acestuia, în vederea demarării procedurilor necesare realizării noului obiectiv.

După cum a declarat primarul Florin Cheaua, noua utilitate publică a imobilului va fi stabilită după consultarea cu locuitorii comunei, demers care a fost deja demarat.

Conform primelor intenții anunțate, cei mau mulți localnici ar dori realizarea unei grădinițe, a unei clinici medicale sau a unei săli de sport, obiective așteptate de comunitatea din Satchinez.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *