Apă de la reţea şi canalizare, în două localităţi din Timiş

Locuitorii a două sate din Timiş, care aparţin de aceeaşi comună, vor avea parte, în viitorul nu prea îndepărtat, de un trai mai confortabil.

Conform primarului comunei Cărpiniș, Ioan Sima, a fost semnat contractul pentru executarea lucrărilor de reabilitare a rețelei de alimentare cu apă a comunei. Vechi de peste 30 de ani, țevile metalice ale acesteia vor fi înlocuite cu altele noi, din PVC.

De asemenea, vor fi construite două stații de tratare a apei, una de 700 de metri cubi în reședința comunei, iar alta de 300 de metri cubi, în satul aparținător Iecea Mică, prin aceasta asigurându-se debitul necesar, inclusiv pe timpul verii. Termenul de finalizare a investiției a fost fixat pentru anul viitor.

Toţi şoferii trebuie să ştie asta! Se întâmplă de la 1 ianuarie 2017

Începută în 2008, rețeaua de canalizare este, la rândul ei, terminată în proporție de 90 la sută. Au mai rămas de realizat stațiile de pompare, respectiv șapte asemenea dotări la Cărpiniș și patru la Iecea Mică.

Două tinere, una din Timişoara şi cealaltă din Arad, şi-au dat mâna pentru a crea… perfecţiunea

De menționat este și faptul că unitatea administrativă este membră a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Timiș, iar după încheierea lucrărilor de investiții la rețeaua de apă și a celor de la canalizare, ambele vor fi date în administrarea operatorului regional Aquatim.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns