Toţi şoferii trebuie să ştie asta! Se întâmplă de la 1 ianuarie 2017

Companiile petroliere lucrează la introducerea prevederilor noului Cod Fiscal, lucru care va genera o scădere de aproape 10% a preţului carburanţilor de la 1 ianuarie 2017, potrivit estimărilor ZF, după ce TVA se va reduce de la 20% la 19%, iar taxa de 7 cenţi pe litru va fi eliminată.

În medie, scăderea TVA-ului şi scoaterea supra-accizei vor duce la ieftinirea litrului de benzină şi motorină cu circa 45-50 de bani pe litru, ceea ce presupune o scădere a preţului benzinei şi motorinei de circa 10%, potrivit estimărilor ZF.

Spre exemplu, astăzi, 28 decembrie, la staţia Petrom de pe Calea Şagului din Timişoara, un litru de benzină costă 5,27 lei, dar de la 1 ianuarie, preţul ar trebui să fie de 4,79 lei.

În cazul motorinei, acum, la aceeaşi staţie, un litru costă 5,22 lei, dar de la 1 ianuarie ar trebui să plătim în jur de 4,75 lei, dacă celelalte condiţii din piaţă rămân neschimbate.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 Răspunsuri “Toţi şoferii trebuie să ştie asta! Se întâmplă de la 1 ianuarie 2017

  1. O sa faca in asa fel ca pretul sa ramina tot asa , chipurile s a scumpit petrolul , sau cine stie ce motive , cum este posibil la salarii de sa spunem 10 ori mai mici , sa avem la carburanti preturi ca in vest , romanul obisnuit dupa ce isi plateste curentul , telefonul , internetul , cablu tv , gazul , gunoiul , benzina mai ramine in cazul cel mai fericit cu bani de mincare , daca apare o situatie de sanatate , se duce la vale si se dezichilibreaza bugetul pe citeva luni in fata , iar ptr cei care mai au si vreo rata , atunci se duce tot la vale ,mai scriu odata , romanul obisnuit , platit cu salariul intre minim si mediu , de cheltuieli cu eventuali copii sau chirie nici nu am mai pomenit .

  2. In fiecare zi a crescut pretul, pret care a fost acum un an la benzina 95 era de 4,60 lei, aproximativ. Acum a ajuns la 5,33. Pentru 24 ore reducere la benzina. Saptamanal creste pretu…daca e sambata reducere de la 5.33 la 5,11 supriza! Urmatoarea saptamana sare pretu de 5,33. Asta e ieftinirea?

Lasă un răspuns