Anunţ important făcut astăzi la Timișoara de vicepremierul Daniel Suciu. Într-o lună, avem locaţia sălii polivalente

vicepremier

Disputa dintre administraţia judeţeană şi cea municipală privind realizarea unei săli polivalente cu 16.000 de locuri va fi tranşată peste 30 de zile. Anunţul a fost făcut la Timişoara de vicepremierul Daniel Suciu, care s-a retras ulterior pentru discuţii pe această temă cu preşedintele CJT Călin Dobra şi cu primarul Nicolae Robu.

După cum se ştie, municipalitatea doreşte ca sala polivalentă să fie amplasată chiar în Timişoara, în timp ce CJT optează pentru comuna Giroc, unde ar fi un spaţiu mai generos. Vicepremierul Daniel Suciu a discutat cu cei doi oficiali timişeni chiar şi pe podul Dragalina, unde a făcut şi acest anunţ, ocazie cu care a ţinut să evidenţieze faptul că finaţarea pentru cele două poduri (Dragalina şi Eroilor) care sunt aproape gata de a fi date în funcţiune a fost asigurată în cea mai mare parte de la bugetul de stat.

Astfel, 11 milioane de lei sunt alocate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), în timp ce municipalitatea timişoreană contribuie cu două milioane de lei.

Nicolae Robu a recunoscut public acest lucru, fiind chiar uşor ironic: „Nu aveţi grijă, că dacă nu s-ar fi alocat bani de la bugetul de stat, aş fi ieşit cu biletul cu zero lei. Nu a fost cazul aici”. Primarul a dat asigurări că podul Dragalina va fi dat în funcţiune până la sfârşitul acestei luni, nemaifiind mult de aşteptat nici pentru Podul Eroilor.

Foarte apreciată a fost firma care s-a ocupat de execuţia lucrărilor.

Vicepremierul a mai anunţat că este în grafic procedura pentru realizarea unui stadion nou la Timişoara, într-o lună fiind finalizată licitaţia pentru studiile de fezabilitate şi prefezabilitate, după care CJT va demara operaţiunile de demolare a arenei „Dan Păltinişanu”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns