Animalele de la Grădina Zoologică din Timișoara au fost mutate doar din vorbe

zoo 1

În urmă cu patru luni, primarul Dominic Fritz anunța că Grădina Zoologică din Timișoara se închide, din cauza apariției unor imagini cu un cerb care abia se mai putea ține pe picioare.

Fritz promitea, atunci, că animalele vor fi mutate în alte grădini zoologice din țară și din Europa, iar Zoo Timișoara va fi redeschisă după ce întreaga infrastructură va fi complet refăcută.

De atunci, nu s-a întâmpla însă nimic, fapt care a generat o reacție din partea consilierului local Dan Diaconu: ”Proiectul de relocare/scoatere a animalelor din inventarul Grădinii Zoologice e un exemplu de neaplicare a principiului “Măsori de zece ori, tai o dată”.

Măsura închiderii grădinii zoologice s-a luat intempestiv, fără a se gândi consecințele sau alternativele. Consiliul local nu a fost consultat. Rezultatul este că astăzi peste 90 la sută din animale se află în aceeași locație, cheltuielile bănuiesc că sunt aceleași, cel puțin, iar degradările continue. Nu avem nici un concept sau vreo idee despre cum va fi revitalizată zona, ce se va întâmpla în viitor. Am cerut retragerea proiectului până când vom avea o destinație foarte clară a animalelor pentru fiecare în parte. Sper să nu ajungem la concluzia că vom transfera un număr mult mai mic de animale decât am avut înainte de închidere. Ar fi tragic”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Animalele de la Grădina Zoologică din Timișoara au fost mutate doar din vorbe

 1. Pai normal ca nu s-a facut nimic.E o harababuraaaa…….
  In consecinta trebuie de urgenta infiintata Directia salvarii cerbilor cu un director,un director adjunct,o secretara si 2 consilieri.Desigur trebuie si o directie identica pentru salvarea elefantilor si una pentru salvarea mistretilor cu aceleasi organigrame.Sa se faca si un sediu,si un……etc,etc.
  Ce zici Fritz,iti sufleci minecile ?

 2. pai si ce?? este vina lui Fritz? Tipul a dispus..
  Gradina are Director, angajat, are inspectori sau cum s-or numii persoanele din birouri..Eii? ce fac?..NU ar trebuie sa pastreze legatura cu posibile locatii unde pot fii transportate animalele?
  Mai este desigur / SIGUR trebuie sa existe, cineva din aparatul de Specialitate al primarului, sau macar o Directie a PMT, care se ocupa de Gradina zoologica / Eii..pentru ce sunt platiti?
  Toata lumea se asteapta ca sa vina FRITZ sa faca ce?..pai de ce mai sunt directori..si sefi..si inspectori..si consilieri..si etc..etc..daca va asteptati ca sa le faca in fapt PRIMARUL – asta ca sa nu intelegeti ca il apreciez asa de mult pe DoNimic..
  Primarul..nu imi aduna mie chistocul de pe jos..cand fumez..sau cand deschid portiera sa il arunc Jos..
  Tot altul sa faca..

Lasă un răspuns