Peste 6.000 de locuri în clasele pregătitoare din Timiș pentru anul școlar 2021/2022

Procedura și etapele de înscriere în clasa pregătitoare pentru anul școlar 2022 - 2023

Numărul de clase pregătitoare aprobat la nivelul județului de Timiș pentru anul școlar 2021/2022 este de 295, configurat pentru 6.014 de elevi. Acest efectiv este unul estimativ, el putând fi modificat în funcție de necesitățile care vor apărea pe parcursul procesului de înscriere în învățământul primar. Situația claselor stabilite pentru fiecare unitate de învățământ din Timiș, numărul de locuri și circumscripțiile școlare pot fi consultate pe site-ul isj.tm.edu.ro.

Înscrierile în învățământul primar se vor desfășura în două etape: 29 martie –  28 aprilie și 24 – 31 mai. În aceste intervale, se pot trimite, online, cererile-tip de înscriere la unitățile de învățământ, cereri care pot fi descărcate inclusiv de pe site-ul inspectoratului școlar începând de luni, 22 martie. Procesul de înscriere în învățământul primar nu este condiționat de frecventarea grupei mari a învățământului preșcolar. Cererea de înscriere va fi însoțită, obligatoriu, și de o recomandare eliberată de grădiniță.

Copiii care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2021, cei care nu au frecventat o grădiniță și cei care se reîntorc din străinătate au nevoie, suplimentar, de o evaluare psihosomatică pe care o efectuează Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională. În județul Timiș, vor funcționa, în acest sens, opt centre de evaluare: la CJRAE Timiș, Grădinița PP Lugoj, Liceul Teoretic Buziaș, Liceul Teoretic Recaș, Grădinița PP Sânnicolau Mare, Liceul ”Traian Vuia” Făget, Liceul Tehnologic Deta și Grădinița PP Gătaia. Programările în vederea evaluării nivelului de dezvoltare a copilului, în județul Timiș, se fac la numărul de telefon 0775344568, iar cererile prin care se solicită efectuarea evaluării pot fi transmise pe adresa de e-mail [email protected].


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *