Angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă Banat ar putea merge la serviciu cu… bani de-acasă

Angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă Banat (ABAB) se tem că li se vor diminua salariile, după ce Curtea de Conturi a României a dispus recuperarea prejudiciului creat ca urmare a acordării unor drepturi salariale ilegale.

În urmă cu mai bine de cinci ani, la nivelul Administraţiei Naţionale Apele Române (ANAR) s-a decis ca sporul de fidelitate, prima de vacanţă, al 13-lea salariu, tichetele de masă şi alte prime să fie incluse în salariile angajaţiilor.

După controlul Curţii de Conturii a României, „prin adresa nr. IX din 22. 05. 2015, C.C.R a comunicat la ANAR decizia nr.11/28.05.2015 pentru punerea în executare din cauza deficienţelor constatate şi consemnate în raportul de control nr.8304/30.04.2015”. Măsura are un impact direct asupra salariaţilor, fiind formulată astfel:

„Conducerea instituţiei va dispune evaluarea exactă a prejudiciului produs la nivelul ANAR, inclusiv la administraţiile bazinale subordonate, ca urmare a nerespectării prevederilor legale privitoare la efectuarea cheltuielilor de personal, şi va lua măsurile legale pentru recuperarea prejudiciului suferit şi virarea sumelor cuvenite la bugetul statului, termenul fiind 30 septembrie 2015”.

CCR precizează de asemenea că nerecuperarea prejudiciului ca urmare a nedispunerii şi neurmăririi de către conducere a măsurilor transmise reprezintă infracţiune şi se pedepseşte conform legii.

Inginera Alina Roşiu, liderul de sindicat din cadrul ABAB, ne-a declarat: „Problema trebuie rezolvată între angajator, şi anume ANAR, şi CCR. În cazul în care nu se ajunge la nici o soluţiei, sindicatele se vor judeca în instanţă cu CCR.

Luci Ervin, directorul ABAB, a mai precizat că în cele din urmă e posibil ca fiecare angajat să ajungă în instanţă pentru a nu fi nevoit să returneze sumele de bani.

Până una-alta, salariaţii sunt foarte speriaţi că li se vor diminua veniturile, mai ales că sindicatul de la ABAB a postat la intrare în instituţie o înştiinţare privind această problemă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns