Dezastru la titularizare în Timiş

titularizare1

Ministerul Educaţiei a anunţat ieri că doar 37,55 la sută dintre candidaţii care au participat la concursul de titularizare au promovat acest examen, adică au luat peste şapte la proba scrisă.

În judeţul Timiş au trecut de acest examen doar… 36,69 la sută dintre candidați! Note între cinci şi 6,99 au obţinut 32 la sută dintre cei care s-au prezentat la examen, iar note sub cinci au obţinut 31,31 la sută.

Rata de promovare a celor care vor să ocupe un post în învăţământ este mult mai mică decât a celor care au susţinut examenul de bacalaureat şi, ca urmare, se poate trage concluzia că dascălii au fost slab pregătiţi. Potrivit datelor Ministerului Educaţiei, 7.649 de candidaţi dintre cei 20.570 câţi au s-au prezentat la examenul de titularizare anul acesta au şi luat nota care să le permită să ocupe un post de titular în sistemul de învăţământ.

Rata de promovare este mai mică decât cea de anul trecut, când 48 la sută dintre candidați au trecut acest examen. O altă diferenţă faţă de anul trecut se vede la numărul notelor de 10: dacă în 2014 au fost 158 de medii de 10, anul acesta au fost doar… 40. În total, 7.434 de candidaţi (36 la sută) au obţinut note între 5 şi 7, aceştia fiind profesorii care au acum dreptul de a ocupa un post de suplinitor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns