Dudeștii Vechi, fără bani de investiții

Comuna Dudeștii Vechi nu mai are resurse financiare pentru investiții. ”Facem parte din cele 30 de primării timișene afectate de legea bugetului de stat, neprimind nimic din cotele defalcate din TVA.

Este vorba de 1,5 milioane de lei. Aceast lucru a afectat bugetul local, astfel că nu sunt bani pentru secțiunea de dezvoltare”, spune primarul Gheorghe Nacov. De asemenea, o serie de proiecte au rămas nerealizate.

”Am vrut să asfaltăm 1,2 kilometri de drum comunal – de la Dudeștii Vechi la Cociohat -, pietruirea drumului comunal Cheglevici – Colonia Bulgară, care e în prezent într-o stare deplorabilă, dar și pietruirea străzilor din Cheglevici. Sperăm totuși ca până la sfârșitul anului să reușim măcar primul obiectiv, respectiv asfaltarea aceea de 1,2 kilometri, pentru care sperăm să beneficiem de o rectificare de buget. Totodată, așteptăm apariția ghidurilor pentru fonduri europene pentru a face proiecte. Prioritare sunt căile de acces, drumurile și trotuarele”, spune Gheorghe Nacov.

Gheorghe NacovAnul acesta, au fost demarate lucrări pentru amenajarea centrului localităților Dudeștii Vechi și Cheglevici și, de asemenea, a fost demarat proiectul pentru introducerea canalizării în centrul de comună. ”Finanțarea este asigurată printr-un program guvernamental.

Din păcate, lucrările la canalizare au fost sistate deoarece firma contractantă a săpat dar nu a introdus toate conductele și trebuie să atribuim din nou lucrările”, spune Gheorghe Nacov.

În ceea ce privește apa care va curge la robinetele timișenilor din Dudeștii Vechi, aceasta va avea mai puțin arsen.

”Așteptăm delegrarea serviciului de apă și canalizare către SC Aquatim SA pentru rezolvarea problemelor privind încadrarea în normativele europene referitoare la nivelul de arsen din apa potabilă.

În zonă, conținutul în arsen al apei este de 3,5-4 ori mai mare decât norma maximă admisă și se urmărește livrarea către populație a unei ape mai bune”, spune Gheorghe Nacov.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns