Angajați de la bancă, jaf de peste 23 de milioane de lei din banii de pensii

Angajați de la bancă, jaf de peste 23 de milioane de lei din banii de pensii

Angajați de la bancă, jaf de peste 23 de milioane de lei din banii de pensii

Percheziții de amploare, la această oră, într-un dosar de delapidare. Persoane cu funcții de conducere într-o bancă ar fi furat 23,5 de milioane de lei din banii de pensii. Potrivit Realitatea PLUS, este vorba despre directoarea executivă a fondului de pensii, concubinul ei și contabila unității bancare.

Potrivit anchetatorilor, începând cu 2019, cei trei ar fi făcut mai multe operațiuni ilegale în cadrul băncii, cu sprijinul mai multor apropiați, și au sustras peste 23 de milioane de euro, prin transfer către conturile unor anumite persoane fizice și juridice. Concret, spun anchetatorii, plăteau anumite servicii fictive.

La percheziții, anchetatorii au descoperit mai multe ceasuri de lux și mașini scumpe. Cu banii furați, persoanele în cauză ar fi cumpărat autoturisme de lux, ceasuri scumpe și ar fi mers în vacanțe exotice.
Redăm, în continuare, comunicatul integral:

„Astăzi, 30 iunie 2022, polițiștii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 1, cu sprijinul Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, pune în aplicare 48 de mandate de percheziție domiciliară, 80 de mandate de aducere și 32 de ordonanțe de ridicare înscrisuri la adrese din București și județele Ilfov, Teleorman, Constanța, Tulcea, Olt, Prahova, Dâmbovița, Sibiu, Brașov, Vâlcea, Vrancea și Gorj, într-o cauză penală privind săvârşirea infracțiunii de delapidare.

În fapt, la începutul lunii mai 2022, administratorii unui fond privat de pensii, asociat unei unități bancare, au sesizat lipsa unor documente justificative pentru operațiuni de debitare a unor conturi de depozit, în cuantum de aproximativ 22 de milioane de lei.

CITEȘTE ȘI: Civilizație rutieră la Belinț

În urma probatorului administrat a reieșit faptul că sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunilor de delapidare (726 acte materiale), complicitate la delapidare, fals intelectual, uz de fals și fals în declarații, fapte ce au fost reținute în sarcina a 15 persoane fizice, dintre care doi angajați din cadrul unei unității bancare și mai multe persoane juridice.

Astfel, s-a reținut că în perioada 2019- 2022, două persoane angajate în cadrul băncii, cu sprijinul unor apropiați și a 7 persoane juridice, și-ar fi însușit și folosit în interes personal suma de 23,5 milioane de lei, din conturile fondului privat de pensii.

Debitarea conturilor s-ar fi realizat atât prin transfer direct către conturile bănuiților și ale celorlalte persoane fizice, cât și prin transfer către conturile unor persoane juridice, sub forma unor plăți pentru achiziții bunuri ori servicii fictive.
Acțiunea beneficiază de sprijinul mai multor subunității de poliție din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului, precum și din partea inspectoratelor de poliţie ale județelor Ilfov, Teleorman, Constanța, Tulcea, Olt, Prahova, Dâmbovița, Sibiu, Brașov, Vâlcea, Vrancea, Argeș și Gorj, conform realitatea.net.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.”


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns