R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru trafic sexual. Ce apărare şocantă a încercat artistul

R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru trafic sexual. Ce apărare şocantă a încercat artistul

Cântărețul R&B R. Kelly a fost condamnat miercuri la 30 de ani de închisoare, fiind judecat pentru trafic de carne vie după ce s-a folosit de celebritatea și averea sa timp de un sfert de secol pentru a atrage femei și fete minore pentru sex.

Câștigător a trei premii Grammy, R. Kelly a fost găsit vinovat de încălcarea legii Mann, care interzice traficul de persoane interstatal în SUA. Pedeapsa a fost impusă de judecătorul districtual american Ann Donnelly la tribunalul federal din Brooklyn.

CITEȘTE ȘI: Angajați de la bancă, jaf de peste 23 de milioane de lei din banii de pensii

Procurorii l-au acuzat pe Kelly de folosirea faimei și averii sale pentru a atrage victime, promițându-le că le ajută cu carierele lor muzicale. Câteva dintre acestea au depus mărturie că erau minore când el le-a abuzat sexual.

Potrivit acestora, artistul şi-a folosit timp de peste un sfert de secol statutul de vedetă pentru a atrage femei şi fete minore pentru sex, demonstrând o „desconsiderare crudă” faţă de victimele sale şi fără a da dovadă de remuşcare.

„Deceniile de infracţiuni ale inculpatului, par într-adevăr să fi fost alimentate de narcisism şi de credinţa că prin talentul său muzical era absolvit de orice necesitate de a-şi conforma comportamentul – indiferent cât de prădător, dăunător, umilitor sau abuziv era pentru alţii – restricţiilor impuse de lege”, au susținut procurorii, scrie romaniatv.net.

Documente judiciare proaspăt desigilate au dezvăluit detalii grafice despre abuzul la care a fost supus Kelly din copilărie, iar avocații săi au sperat că vor putea confinge judecătorul să îi dea o sentință mai blândă.

Avocații apărării au susținut că Kelly ar trebui să fie condamnat la 10 ani sau mai puțin, spunând că „mai mult decât este necesar”, iar că condamnarea cântărețului de 55 de ani pentru mai mult de un sfert de secol ar fi „echivalent cu o închisoare pe viață”.

Kelly ar fi fost abuzat sexual în mod repetat, începând de la vârsta de 6 sau 7 ani, a scris avocatul său, spunând că a fost abuzat de sora lui mai mare și, de asemenea, de un proprietar, uneori „săptămânal”.

În septembrie, un juriu din New York l-a condamnat pe artistul R&B, în vârstă de 55 de ani, pentru abuz sexual. Artistul, al cărui nume real este Robert Sylvester Kelly, a petrecut deja aproape trei ani după gratii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns