Civilizație rutieră la Belinț

Piste pentru turiștii potențiali, într-o localitate de lângă Timişoara

Civilizație rutieră la Belinț

Nu doar centrele urbane, cele mai multe dintre ele sufocate de volumul traficului rutier, resimt nevoia acută a amenajării unor parcări civilizate, ci și tot mai multe localități rurale.

Un astfel de exemplu este și reședința administrativă a comunei Belinț, unde administrația locală a decis să amenajeze mai multe locuri de parcare moderne în spațiile utilizate deja în acest scop din fața sediilor primăriei și poliției, respectiv, din vecinătatea terenului de fotbal.

CITEȘTE ȘI: Germanii se tem de sfârşitul prosperităţii

Suma totală pe care aleșii belințeni au rezervat-o pentru această investiție, care include fondurile pentru obținerea și amenajarea terenului, proiectarea și execuția propriu-zisă, se ridică la peste 285 de mii de lei, cu TVA inclus.

Ambițiile administrației locale din Belinț vizavi de facilitățile rutiere comunale sunt însă mai mari, în acest sens fiind de menționat faptul că aleșii locali au inițiat demersurile necesare pentru obținerea, prin programul cu finanțare europeană PNRR, a resurselor financiare pentru amenajarea unei piste de biciclete de aproape trei kilometri.

Traseul acesteia a fost astfel ales încât să asigure accesul la mai multe obiective de interes local, precum dispensarul medical sau principalii agenți comerciali.

Suma pe care doresc s-o atragă cei din Belinț pentru acest obiectiv, care ar urma să fie realizat în 24 de luni de la accesarea finanțării, este de aproape 1,5 milioane de lei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *