Amenzi usturătoare pentru abandonarea de deșeuri pe domeniul public

lorena gunoaie 1

Polițiștii locali au continuat să depisteze persoanele care abandonează deșeuri pe domeniul public, atât prin patrule în civil, cât și în cadrul acțiunilor punctuale organizate de Serviciul Protecția Mediului.

CITEȘTE ȘI: Imagini de groază la o spălătorie auto. Video

În ultima săptămână au fost aplicate un număr de 22 sancțiuni contravenționale în cadrul acestor acțiuni de supraveghere a rampelor clandestine de deșeuri, în urma vizualizării imaginilor video acolo unde sunt amplasate camere de supraveghere a rampelor, dar și în cazul patrulărilor polițiștilor locali aflați în serviciu. Astfel, au fost acordate 75 de amenzi în valoare totală de 61.800 lei.

În ultima săptămână au fost supravegheate zonele și străzile București, V. Lucaciu, Zimbrului, A. Golescu, Martir Marius Ciopec – la stația de salvare, Dr. Ioan Mureșan, lângă centrul de sânge, aceste locații fiind monitorizate alternativ, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Poliția Locală Timișoara atrage atenția că multe rampe clandestine de deșeuri sunt supravegheate video și că persoanele depistate sunt sancționate cu maximum prevăzut de lege în urma identificării, recomandând totodată cetățenilor să țină cont de aceste aspecte pentru a nu fi sancționați. Nu în ultimul rând, poliția locală dorește un parteneriat activ cu cetățenii cu spirit civic, motiv pentru care solicită spriijin în acțiunile întreprinse în furnizarea de date în cazul în care au cunoștință despre persoane care abandonează deșeuri, pentru a contribui împreună la menținerea unui oraș curat și civilizat.

Reamintim că sancțiunile pentru abandonarea de deșeuri pe domeniul public, conform HCL 371/2007, sunt între 500 și 1.000 lei pentru persoanele fizice și pot ajunge până la 2.500 lei pentru persoanele juridice. Astfel de cazuri pot fi semnalate la numerele de telefon 0256.968, 0256.246.112 sau email [email protected]. Acțiunile de depistare a persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public continuă și în perioada următoare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *