Amenzi de 54.000 lei în primele 24 de ore de la intrarea în vigoare a modificărilor aduse Codului Rutier

politie rutiera

Poliţiştii Brigăzii Rutiere au aplicat, sâmbătă, peste 60 de amenzi în valoare totală de 54.000 de lei. Penalizările vin în urma intrării în vigoare a modificărilor aduse Codului Rutier care sancţioneaza folosirea telefonului mobil la volan.

În doar 24 de ore de la intrarea în vigoare a noilor prevederi din Codul Rutier, poliţiştii au aplicat pe principalele artere din Bucureşti 64 de amenzi pentru folosirea telefonului mobil la volan.

„În contextul noilor modificări legislative referitoare la utilizarea telefonului mobil în timpul deplasării pe drumurile publice, poliţiştii rutieri au aplicat 64 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 54.000 lei, fără a fi constatate situaţii în care să fie necesară dispunerea măsurii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 30 de zile”, a transmis Brigada Rutieră, conform adevarul.ro.

Începând de ieri, 12 octombrie, a intrat în vigoare o ordonanţă de urgenţă dată de Guvern în luna august care prevede pedepse serioase pentru cei care sunt surprinşi săvârşind această contravenţie.

Modificarea legislativă este una importantă dacă avem în vedere că, până acum, Codul Rutier prevedea sancţiuni doar în cazul folosirii telefoanelor mobile în timpul mersului, cu excepţia aparatelor cu dispozitive tip „mâini libere”. De ieri, atât şoferii cât şi bicicliştii, dar şi cei care vor merge pe trotinete vor fi sancţionaţi cu 1.200 de lei dacă vor fi prinşi cu telefonul în mână. În plus, şoferii vor putea rămâne şi fără permis pentru o perioadă de 30 de zile dacă folosesc telefonul în timp ce încalcă şi alte reguli pentru circulaţia vehiculelor.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *