Amânarea insolvenței Colterm a generat pierderi de zeci de milioane de euro. O spune consilierul local Radu Țoancă

Anunțul primarului Dominic Fritz, privind intrarea Colterm în insolvență, a generat reacția consilierului local PSD Radu Țoancă. Acesta a reamintit că a atenționat încă de acum opt luni că aceasta era soluția potrivită, fiecare zi de întârziere aducând costuri suplimentare fabuloase:

CITEȘTE ȘI: Dominic Fritz a anunţat intrarea în insolvenţă a Colterm

”Insolvența Colterm a fost întârziată din motive politicianiste și îi costă pe timișoreni zeci de milioane de euro. I-am transmis primarului Timișoarei, Dominic Fritz, atât public, cât și în privat, atât în calitate de consilier municipal, cât și în numele PSD, încă de acum 8 luni, că singura soluție de evitare a falimentului Colterm este demararea urgentă a unei proceduri transparente de insolvență cu un consortiu de firme de specialitate.

Ca de obicei, sfătuit de “specialiștii” de care s-a înconjurat, inclusiv de cel care “la 3 dimineața, trezit din somn, are soluții pentru Colterm”, Dominic Fritz a refuzat această soluție – pe care ne-o prezinta azi public ca pe o mare descoperire! Această ezitare, care a “franjurat” bugetul Colterm – și așa anemic- cu sume importante, a generat pierderi de zeci de milioane de euro, care vor încărca la iarnă factura pe care o decontează timișorenii. Astfel, s-ar fi evitat:

– amenda de 21 de milioane de euro

– punerea sub sechestru a întregului patrimoniu Colterm către ANAF, pentru nerespectarea obligațiilor asumate prin OG 6/2019

-contractarea unor cantități de cărbune și gaz, scumpite de câteva ori în numai 8 luni

P.S: Aș fi salutat și nu aș fi criticat conferința de presă de astăzi a domnilor Dominic Fritz și Ioan Silviu Doboși, dacă ea ar fi avut loc în luna martie a anului 2021!”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns