Alina Gorghiu: „Timișoara va avea un spital regional din cele opt pe care PNL le propune în România”

Alina Gorghiu, senator PNL de Timiș, îi compară pe cei de la USR PLUS cu niște „copii răsfățați”: „Tonul se va tempera pe măsură ce vor analiza situația și am să vă spun de ce”

– Doamna Alina Gorghiu, care sunt cele mai importante proiecte cu care PNL vine în fața românilor în această campanie electorală?

– Avem nevoie de creștere economică, de locuri de muncă mai multe și mai bine plătite. Cele o sută de măsuri liberale pentru România vin cu soluții concrete pentru dezvoltare. Vom crea un Fond de Investiții Urban-Rural și vom crea Banca de Dezvoltare şi Investiţii a României. Asta va înseamna investiții publice importante, dar și fonduri pentru cofinanțarea investițiilor private. Vom reduce la jumătate numărul de taxe și impozite și vom generaliza cota unică de 16%, inclusiv prin reducerea TVA de la 20% la 16%. Vom aloca un miliard de lei ca ajutoare de stat pentru firme, în mod țintit, pentru a stimula activitatea economică. De aici vor veni resursele pentru susținerea celorlalte domenii.

„Salariile profesorilor vor crește an de an, până la dublarea lor”

– Am văzut cum vreți să generați noi resurse, dar pe ce destinații le veți utiliza?

– Sănătatea și educația sunt domenii esențiale. Venim în programul PNL cu construirea a opt noi spitale regionale, dintre care unul va fi în Timișoara.

Vestul țării merită un spital regional la standarde europene, iar locul firesc pentru construirea lui este capitala Banatului. Aș spune aici că politicile celor de la PSD pentru sănătate defavorizează regiunile țării.

Ei au în vedere construirea unui mega-spital în București, dar neglijează orașele importante din țară. De asemenea, PNL va extinde învățământul dual-profesional, stimulând colaborarea dintre școli și companii, precum și facilități pentru tinerii care urmează acest tip de învățământ. Pregătirea resursei umane aici este precondiția esențială pentru industrializarea României. Și avem în vedere motivarea profesorilor prin creșterea cu 20% a salariilor – an de an, până la dublarea lor.

„PSD e în continuare partidul lui Ion Iliescu”

– Pe de altă parte, PSD vine cu un program de campanie care conține unele promisiuni generoase. Cum să interpretăm aceste lucruri?

– Dincolo de programe sunt oamenii – iar la PSD oamenii sunt Victor Ponta, Liviu Dragnea și alții ca ei, cu probleme de integritate. Acest partid e în continuare foarte tolerant cu corupția și e în continuare partidul lui Ion Iliescu.

Îi încearcă mereu nostalgia justiției făcute în birourile PSD, îi domină în continuare impulsul de a cenzura ce nu le place – opiniile presei sau voturile românilor. Timișenii nu trebuie să uite că PSD a inițiat și votat pensiile speciale ale parlamentarilor, instituind un privilegiu absolut sfidător. Din toate aceste motive, PSD nu merită să mai conducă România.

(P) Publicat la comanda PNL Timiș. Cod mandatar financiar: 11160004


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Alina Gorghiu: „Timișoara va avea un spital regional din cele opt pe care PNL le propune în România”

  1. Alinuta, esti cel mai penibil personaj politic din ulimii 26 de ani, de o prostie rara, pai pe tine nici oamenii de la sate nu te voteaza in Timis. Ai uitat sa spui una din prioritatile tale, autostrada din moldova, sa-ti fie mai usor drumul spre casuta.

  2. Mai frate, tzoapa asta ne hartuieste zilnic …
    Oare cum o suporta sotul?
    N-am auzit-o spunand ceva coerent, cu subiect si predicat, cu logica si coerenta, vooorbeste intr-una si gesticuleaza, face spume la gura … horror !

  3. Pana recent eram un sustinator PNL , faptul ca banatenii nostri nu mai au loc printre candidati ,poate ca le este rusine sa minta la maxim , voi vota partidul tanarului Grindeanu . Este o persoana care m-a convins . VOI VOTA LISTA PSD .

Lasă un răspuns