Alin Nica: ”Să își bage picioarele în apă rece!”

pnl 20 nov

În cadrul unei conferințe de presă, Alin Nica a făcut încă o dată apel la mai multă deschidere din partea USR: ”Am două întrebări pentru USR. Una ar fi de ce nu vor să facă alianțe cu PNL peste tot în județ, dar fac alianțe cu alte partide? Ei nu doresc să facă alianțe cu PNL nicăieri unde au primari. A doua întrebare: de ce îi preocupă atât de mult funcțiile? Cred că fierbințeala campaniei electorale le-a luat unora mințile, dar sper să își bage picioarele în apă rece și să revină la vocea rațiunii”.

Nica a precizat că pentru PNL este important ca întreaga populație a județului să beneficieze de alianța care s-ar constitui, spre deosebire de USR, care are doar patru primari și nu a fost de acord să cedeze liberalilor nici un post în administrația locală.

În aceeași idee, la conferința de presă a PNL Timiș, deputatul Marilen Pirtea a declarat că este foarte important ca Timișul și Timișoara să nu rămână izolați la nivel național:

”Eu consider că PNL și USR plus sunt verișori primari, în sens politic. Doar o guvernare progresistă și reformatare, formată din PNL și USR Plus, va dezvolta România. Iar în Timiș, PNL trebuie să stea cu cei din USR Plus la o singură masă și să discute corect, deschis, fără prejudecăți”.

Ulterior, liderul liberal a revenit cu o postare pe rețelele de socializare:

”Am decis suplimentarea ordinii de zi a ședinței Consiliului Județean din 25 noiembrie, cu un proiect de hotărâre pentru alegerea celor doi vicepreședinți. Noi ne-am respectat cuvântul dat și am votat pentru Timișoara, am votat propunerea USR pentru funcția de viceprimar. Nu am primit aceeași susținere din partea lor, iar PNL nu are astăzi, la rândul său, un viceprimar din acest motiv. USR a preferat o alianță cu PSD. Cu toate acestea, ne dorim un parteneriat firesc cu USR atât în Timișoara, cât și în Consiliul Județean Timiș, dar și în toate localitățile în care putem forma majorități împreună. Proiectele Timișului, cuprinse în protocolul pe care eu l-am semnat acum trei săptămâni, încă așteaptă să fie asumate și de USR. Nu ne mai putem permite să pierdem timpul!  De aceea, îi solicit domnului Cristian Moș ca, până miercuri, să ia o decizie cu privire la formarea majorităților comune în localitățile din județ, în care acest lucru este posibil”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Alin Nica: ”Să își bage picioarele în apă rece!”

  1. Sunt susținător al alianței USR-PLUS dar conducerea județeană Timiș lasă de dorit. A sprijinit pe un bucureștean (C.Drula)să deschidă lista din USR Timiș pt.Camera deputaților spre nemulțumirea unei părți din partid.Pe lângă această,,eroare”unii consilieri locali USR la primăria Timișoara au refuzat să pună mâna pe biblie și să spună,,Așa să mă ajute Dumnezeu „Este bine?Nu cred că timișorenii creștini apreciază acest gest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *