Alin Nica, o nouă ieșire împotriva „carantinei formale” și a urmărilor acesteia

PNL nu va vota majorarea taxelor și impozitelor timișorenilor, propunere a primarului şi a consilierilor USR PLUS

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, și-a reiterat, duminică după-amiază, într-o postare pe Facebook, punctul de vedere împotriva carantinei impuse asupra Timișoarei și a câtorva comune periurbane, explicând urmările acesteia:

„100 de candidați M.A.I. din Timișoara și zona periurbană riscă să piardă posturile pentru care s-au pregătit deoarece odată cu suspendarea activităților sportive le este blocat accesul la baza în cadrul căreia trebuiau să facă simularea traseului practic aplicativ.

Solicit public o soluție legală urgentă care să oprească tratamentul inechitabil pentru candidații din Timișoara și zona periurbană. Aceștia vor concura împotriva unor persoane din zone necarantinate, care sunt antrenate, testate și cu simulările practice efectuate. În acest sens, mâine dimineață mă voi adresa, în scris, secretarului de stat, șef DSU, Raed Arafat.

Acesta este doar unul dintre prea multele aspecte absurde ale unei carantine total nepregătite. Unii se gândesc probabil că sunt doar 100 de oameni, că asta e, pierd niște locuri de muncă, să depășească momentul. Alții vor întreba de ce m-am oprit asupra acestei situații când sunt atâtea altele, mult mai grave. Cetățenii sunt epuizați, la limita superioară a frustrării, în fața repetării în buclă a unor soluții ineficiente.

De când am atras atenția asupra impactului negativ al carantinei formale, am primit mesaje disperate de la reprezentanții segmentelor de populație afectate. Mi-au scris părinți furioși și discriminați, proprietari de mici afaceri care și-au pierdut munca de-o viață sau foști angajați care se simt rușinați să trăiască din mila statului.
Nu am știut ce să răspund azi când am fost întrebat ce părere am despre timișorenii care trec pe declarație că au rude bolnave la Arad ca să se antreneze în sălile de acolo, să facă shopping și să se relaxeze la terasele din Arad în timp ce restaurantele noastre sunt aduse în pragul falimentului, iar în sălile de sport închise nu au voie nici măcar cei care se pregătesc să devină oameni ai legii.

Cetățenii sunt prioritatea mea și fac tot ce îmi stă în putință, în limita atribuțiilor și competențelor legale ca președinte al Consiliului Județean. Am semnalat impactul social și economic al carantinei formale și am vrut să o evităm. Am cerut, în repetate rânduri, să măsurăm de zece ori și să tăiem o singură dată.

Carantina este în vigoare, nu am putut să o opresc, dar atrag din nou atenția asupra riscurilor și impactului prelungirii acesteia. Măcar în ceasul din urmă, sper ca ceilalți reprezentanți ai autorităților să își facă temele, să anticipeze situații, să ia decizii în mod documentat și să își îndrepte atenția asupra scăderii ratei de infectare cu Covid-19 și nu asupra prelungirii carantinei formale”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Alin Nica, o nouă ieșire împotriva „carantinei formale” și a urmărilor acesteia

 1. Multi mint, prea multi.
  Și din acest motiv nu scade infectarea.
  Că sa fie eficiente măsurile, ar trebui mai multa strictețe, cumpărături doar in cartier și verificarea tuturor persoanelor care declara îngrijire de bolnavi, act agricole, etc.
  Te am prins cu minciuna, amenda maximă și dosar penal.
  Atunci vor înceta cu minciunile.
  Pina atunci, degeaba respecta 8 oameni cinstiți și responsabili, daca 2 ticăloși și …..” jmecheri ” fentează.

 2. MAi individule, de ce rata de infectare in Timisoara este ingrozitor de mare?!
  La asta ai raspuns?!
  Aici e pe principiul naii inaintea sanatatii….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *