Florin Cîțu după ședința cu Raed Arafat: Am cerut continuarea vaccinării în forță și creșterea numărului de paturi la ATI la 1.600

Premierul Florin Cîțu a declarat după ședința de duminică a Centrului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI) că autoritățile se pregătesc pentru creșterea numărului de persoane infectate cu virusul SARS CoV-2, conform stiripesurse.ro.

„Am participat la ședința CNCCI, de astăzi , pentru că vreau să mă asigur că pacienții și personalul medical vor avea tot ce le trebuie pentru a trece cu bine peste valul 3 al pandemiei. Deocamdată, in România nu este o creștere accelerată a infectărilor și putem sa împiedicăm acest lucru, dacă ne vaccinăm și dacă respectăm măsurile de protecție. Ne pregătim însă și pentru un număr mai mare de cazuri, pentru a fi precauți și a nu fi luați prin surprindere .

Din acest motiv am cerut :

1. Creșterea numărului real de paturi ATI la 1600. Identificarea unor spitale noi care ar putea sa se alăture celor existente in lupta anti-COVID.

2. Asigurarea stocurilor necesare de medicamente in toate spitalele care tratează pacienții cu COVID-19.

3. Asigurarea echipamentelor de protecție pentru cadrele medicale.

4. Un plan clar pentru situația in care va fi nevoie de detașări de cadre medicale.

5. Continuarea vaccinării in forță.

Nu trebuie sa uităm ca evoluția pandemiei depinde de fiecare dintre noi, nu doar de autorități. Ne vaccinăm, respectăm măsurile de protecție și așa salvăm vieți”.

Foto: Facebook/ Florin Cîțu


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

2 Comments
Ghiță 15 martie 2021
Va spun sigur ca se va instaura Dictatura medico sanitara!
DoNimic Friptzi 14 martie 2021
Oameni buni, treziti-va. Gunoaiele astea de guvernanti ne sufoca deja!