Alin Nica: ”Nici să cheltuie banii nu sunt capabili” / Timișorenii vor „pune umărul” la plata amenzii de 21 de milioane de euro acordată municipalității

Alin Nica: ”Nici să cheltuie banii nu sunt capabili” / Timișorenii vor „pune umărul” la plata amenzii de 21 de milioane de euro acordată municipalității

Situația de la Colterm e în continuare dramatică, iar timișorenii ar putea rămâne fără căldură în pragul iernii. ”Primăria nu are stocurile de carburant și contractele care sunt necesare pentru a putea trece iarna. Nu au venit nici până acum cu un plan de redresare a societății sau cu vreo soluție de eficientizare a activității din punct de vedere tehnologic”, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Se pare că, în aceste condiții, scumpirea gigacaloriei va fi soluția pe care o va lua municipalitatea, pentru a acoperi astfel amenda de 21 de milioane de euro, acordată pentru lipsa certificatelor verzi.

Liderul CJT a anunțat că nu este de acord cu împovărarea timișorenilor pentru neglijența și incapacitatea altora:

”PNL nu este de aord cu transferul către populație a amenzii pe care Colterm a luat-o din cauza incompetenței, neglijenței și abuzurilor celor de la USR. Fac un apel la instituțiile abilitate, pentru a cerceta și afla cine sunt vinovații pentru o amendă pe care domnul primar Fritz dorește să o plătească nejustificat prin majorarea gigacaloriei sau prin a cere bani de la guvern”.

Președintele CJT nu înțelege de ce mai solicită primarul Timișoarei resurse guvernamentale, atât timp cât nu au fost cheltuite nici cele alocate deja:

”Chiar dacă dă guvernul bani, ei nu sunt capabili nici măcar să-i cheltuie. A dat guvernul în primăvară 28 de milioane de lei și nu au reușit să chelutie nici măcar jumătate. Nu este corect să iei banii cetățenilor din alte părți ca să plătești incmpetența și neglijența altora”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Alin Nica: ”Nici să cheltuie banii nu sunt capabili” / Timișorenii vor „pune umărul” la plata amenzii de 21 de milioane de euro acordată municipalității

  1. Am o intrebare pentru dl Nica, legata de cauzele care stau la baza amenzii „de 21 de milioane de euro, acordată pentru lipsa certificatelor verzi.” Nu credeti ca aceasta amenda are radacinile in vechea legislatura in care, primar, era dl Robu (membru marcant PNL)  care nu a facut nimic pentru „ecologizarea” Colterm? Da, nu sunt nici eu deacord cu plata amenzii de catre locuitorii orasului si nici de catre actuala conducere a PMT. Ea trebuie platita de cei care au generat aceasta situatie, prin incompetenta, nepasare si delasare, in legislaturile anterioare lui 2021. In consecinta, PNL-ul si PSD-ul, separat dar si impreuna (USL) ar trebui sa suporte amenda. Continund in aceasta logica, PNL-ul fiind la guvernare, iar primul ministru avand cateva miliarde de euro la dispozitia sa si-ar putea spala fata (macar in aceasta problema) fata de timisorenii care l-au votat. In opinia mea, este penibila toata acesata actiune a PNL de a discredita USR. Ca timisorean aveam sperante pentru orasul meu, atat de la PNL cat si de la USR, Se pare ca, cel putin, d.p.d.v al PNL Timis, mai importante sunt orgoliile de partid locale decat bunastarea locuitorilor orasului si judetului. Mai vin alegeri si tot acest circ de prost gust se va reflecta in performanta PNL in TIMIS (apropo si de soseaua de legatura cu A1 prin Giarmata si Dumbravita, unde primarul Timisoarei este devina pentru ca nu se lucreaza de luni bune in Giarmata, deoarece nu si-a dat acordul ca locuitorii din Dumbravita sa ramana fara mijloc de transport in comun pe o perioada nederminata. Puteam sa inteleg aceasta acuzatie daca soseaua de legatura se apropia de finalizare pe tronsonul A1-Giarmata-centura.)
    Apropo, dle Nica, ce vina are PMT ca Timisorenii isi iau adio de la stadionul si sala polivalenta mult visate? Banuiesc ca in acelasi mod ne putem lua adio si de la autostrada Timisoara-Moravita si de la drumul express/autostrada Lugoj-Calafat, obiective initiate de un fost ministru USR. Ce stiiti de realizarea jonctiunii A1 Margina cu A1 Holdea? Dar de calea ferata Timisoara Caransebes? Care sunt planurile guvernarii PNL vis-a-vis de proiectele lansate de USR?
    PS Eu unul ma asteptam la un suport reciproc (PNL-USR) pentru binele locuitorilor acestor meleaguri care mereu au fost desconsiderati si marginalizati. Se vede traba ca m-am inselat. Era pre frumos si prea mult pentru dvs. sa sariti in ajutorul orasului, doar faceti parte din „tabara castigatoare”. Se pare ca din ea nu facem parte si noi pentru ca nu avem primar din tabara dvs. Poate ca la urmatoarele alegeri o sa avem un primar din tabara castigatoare si in CJ, dar nu membru PNL.
    Va salut cu stima

Lasă un răspuns