Alexandru Solovei, care se antrenează la Vila Heracle din Ghiroda, campion mondial

solovei1

Alexandru Solovei, sportiv care se antrenează la Vila Heracle din comuna Ghiroda, a cucerit medalia de aur la Campionatul Mondial de Lupte pentru cadeţi. În finala categoriei 71 de kilograme (stilul greco-romane) a competiţiei ce s-a desfăşurat la Budapesta, acesta l-a învins pe iranianul Alireza Morad Abdevali cu scorul de 2-1.

CITEȘTE ȘI: Cea mai simplă metodă de a scăpa de ţânţari. Ce lucru banal trebuie să faci, de fapt

În semifinale, Alexandru Solovei, reprezentând Republica Moldova, l-a depăşit pe bulgarul Dimitar Stoyanov Rachev (7-0), în sferturi a trecut de kazahul Islam Yevloyev (3-1), iar în optimi a înregistrat o victorie împotriva luptătorului estonian Georg Kristerson (4-0). El cucerise în luna iunie titlul de campion european, tot la categoria 71 de kilograme.

La mondialul din Ungaria, CS Heracle a mai fost reprezentat de Vasile Zabica, Mihai Guţu, Maxim Sarmanov (incluşi în lotul naţional de cadeţi al Republicii Moldova) şi Iulian Lungu (component al lotului similar al României). La Budapesta au mai fost prezenţi antrenorul Roman Zgardan şi preşedintele clubului, Damian Raileanu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Alexandru Solovei, care se antrenează la Vila Heracle din Ghiroda, campion mondial

  1. Și Patrik Gordan a reprezentat România la catg 80 kg, ba chiar a câștigat și un meci din trei, singurul luptător din lotul României care a câștigat un meci și este top 10 mondial.  Dezinformați total de sportivi români care au reprezentat România. Ba chiar mai mult tot la clubul Heracle se antrenează și Patrik Gordan.Ar trebui promovați și încurajați tineri sportivi români,dar văd că voi uitați de ei!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *