Cea mai simplă metodă de a scăpa de ţânţari. Ce lucru banal trebuie să faci, de fapt

Roiuri de țânțari au invadat Timișoara, locuitorii sunt exasperați! Risc crescut de boli transmisibile

Țânțarii sunt răspândiți în toată lumea și pot transmite boli foarte grave. Printre afecțiunile grave pe care le pot cauza înțepătura de tânțar se numără encefalita virală, filarioza limfatică, malaria, febra West Nile, febra galbenă, febra Dengue sau infecția cu virusul Zika.

CITEȘTE ȘI: Suspendările din PNL sunt interzise în perioada alegerilor

De asemenea, în țara noastră sunt peste 50 de specii de țânțari și, în plus, de curânt s-au descoperit asemenea insecte infectate cu virusul West Nile chiar în București.

În comerț există mai soluții pentru a scăpa de țânțari, unele mai eficiente, altele mai puțin eficiente. Vă destăinuim în continuare ce metode putem utiliza acasă, pentru a ține țânțarii cu succes la distanță.

Metoda lămâiei

Pentru a ține nesuferitele insecte departe, putem să folosim lămâie. Aceasta se taie felii și se pune la fiert, timp de o oră, în 250 ml de apă.

Când e nevoie, se adaugă apă. Soluția astfel rezultată se lasă la răcit, după care se filtrează și se pulverizează prin casă.

Pantele aromatice

Plantele aromatice nu se numără printre preferatele țânțarilor. Pentru a-i ține departe de casă, putem să punem buchețele de busuioc, cimbru, rozmarin sau mărar prin casă. Putem chiar să punem ghivece cu aceste plante pe pervazul ferestrelor casei.

Frunzele de nuc ne pot ajuta să ținem țânțarii departe punându-le în recipiente după care le dăm foc. Recipientul trebui după aceea plimbat prin casă. Dacă nu vreți să le ardeți, le puteți plasa verzi prin casă.

Scapă de țânțari cu uleiuri esențiale

O mână de ajutor împotriva țânțarilor dau și uleiurile esențiale, de mentă, cedru sau ecucalipt. Pune cîteva picături în lampa de aromaterapie țânțarii vor sta la distanță.

De bază în lupta cu țânțarii mai sunt și mușcatele, lavanda, menta sau iarba mâței. Ghivecele cu mușcate și mentă țin insectele departe, la fel ca și în cazul în care punem lângă geamuri buchețele de lavandă sau iarba mâței.

Țânțarilor nu le place usturoiul

Nici usturoiul nu este prietenul țânțarilor. Aceștia nu se vor mai apropia de camera în care se află câțiva căței de usturoi pisați.

sursa: impact.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *