Alexandru Rafila, scenariu sumbru pentru România: „Vom trece de 1.000 de cazuri de coronavirus pe zi!”

Aproape două sute de noi infectări cu Covid-19 în Timiş. Un deces în ultimele 24 de ore. Şapte focare active la nivelul judeţului

Numărul cazurilor de coronavirus crește de la o zi la alta în România, iar atunci când vom atinge vârful pandemiei se vor înregistra și 1.000 de cazuri pe zi, atrage atenția Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie.

„Uitați-vă la Spania sau Italia. Au început cu doar câteva sute de cazuri pe zi și acum au ajuns să înregistreze peste 8000 de cazuri. Și în România nu vom rămâne la acest număr de câteva sute de cazuri pe zi. La vârful pandemiei vom trece de 1000 de cazuri pe zi, din păcate.

CITEȘTE ȘI: Tot mai mulţi tineri din România, afectaţi de coronavirus. “Profilul pacientului s-a schimbat”

Importantă este cifra zilnică de îmbolnăviri pentru că la numărul total nu ne putem raporta. Nu vom ajunge la 20.000 de îmbolnăviri și apoi gata, să fim serioși.”, a spus Alexandru Rafila

Şeful Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, spune că transmiterea noului coronavirus prin încălţăminte este puţin probabilă dacă sunt respectate măsurile de igiena mâinilor, el afirmând că 90% dintre cazurile de infectare se produc pe cale aeriană, prin contact apropiat cu cineva infectat. Rafila mai spune că alcoolul în concentraţie 70%, nu mai mult, poate dezinfecta suprafeţele, iar spălarea riguroasă şi gelurile pe bază de alcool dezinfectează pielea.

Citește mai mult AICI


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns