Tot mai mulţi tineri din România, afectaţi de coronavirus. “Profilul pacientului s-a schimbat”

Coronavirus, 8 august 2021: 8 cazuri noi confirmate în Timiș

Crește alarmant numărul celor infectați cu coronavirus. Specialiștii atrag atenția că s-a modificat și profilul pacienților. Sunt afectați tot mai mulți tineri. Au murit români cu vârsta  sub 50 de ani. Este drept, toți sufereau și de alte afecțiuni.

CITEȘTE ȘI: Ora Pământului 2020: Oameni din peste 180 de ţări sting simbolic lumina sâmbătă seară. Pentru prima dată, evenimentele vor avea loc exclusiv online

Grupa de vârsta 40-49 de ani rămâne cea mai afectată.

Pe 25 martie, în Arad s-a stins un bărbat din Curtici, în vârstă de 45 de ani. Este cea mai tânără persoană din România omorâtă de Covid 19 de până acum. Bărbatul venea din Franţa şi a intrat în ţara pe 24 martie.

La spitalul de Boli infecţioase din Iaşi ajung în ultima vreme tot mai mulţi tineri. Acum sunt internaţi 150 de pacienţi şi mai bine de jumătate au sub 50 de ani. Cea mai tânără pacienta are 27 de ani şi este la Terapie Intensivă.

Prof. Carmen Dorobat, manager Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi“Cred că profilul pacientului s-a schimbat. Dacă în primele săptămâni am avut pacienţi cu forme uşoare sau medii, în prezent am constatat că apar disfuncţii respiratorii la tot mai mulţi indiferent de vârsta. Tineri sunt mulţi infectaţi şi doi cu forme grave”.

În Franţa, o tânără de doar 16 ani, confirmată cu Covid 19 la începutul săptămânii, a murit într-un spital parizian. Nu suferea de alte afecţiuni.

Medicii ne avertizează că este doar începutul bătăliei cu coronavirusul. Şi, indiferent de vârstă, trebuie să ne protejăm cât mai bine.

sursa: stirileprotv.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.