Alexandru Rafila: Nu mai purtați măști textile, ci doar chirurgicale sau FFP2

Alexandru Rafila anunță primele restricții care se vor ridica (video)

Alexandru Rafila: Nu mai purtați măști textile, ci doar chirurgicale sau FFP2

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, recomandă purtarea măștilor chirurgicale sau FFP2, în locul măştilor textile. El spune că masca este principalul mijloc de protecţie, alături de vaccinare, în valul 5 al pandemiei. Ministerul Sănătăţii a elaborat o serie de măsuri și recomandări pentru populaţie şi instituţii, înaintea valului 5, conform digi24.ro.

Într-o declarație pentru Digi24, ministrul sănătății, Alexandru Rafila, spune că măștile chirurgicale sau FFP2 sunt cele recomandate să le purtăm acum, înaintea valului 5, în locul celor textile, având în vedere că această nouă variantă Omicron este mult mai contagioasă. Practic, masca devine principalul mijloc de protecție, alături de vaccinare.

Premierul Nicolae Ciucă, șeful DSU Raed Arafat și o parte dintre miniștrii din Guvern au discutat, luni, despre pregătirea valului 5 de Covid-19 și iau în considerare ca purtarea corectă a măștii chirurgicale sau cu standardul de protecție FFP2 să fie o „măsură de prevenție ce ar putea fi generalizată la nivelul întregii țări”.

De asemenea, testarea elevilor în școli și introducerea șomajului tehnic pentru angajați sunt alte soluții analizate de Executiv.

CITEȘTE ȘI: Austria nu mai recunoaște statutul de vaccinați anti-Covid al celor imunizați cu Johnson&Johnson

În unele țări, măștile FFP2 – care au o capacitate mai bună de filtrare, având cinci straturi – au devenit obligatorii în locurile publice încă de anul trecut. De asemenea, alte țări au recomandat populației să poarte două măști chirurgicale, una peste alta, pentru o mai bună protecție.

Foto: News Tvs 24 english


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *